Найсмачніший рататуй з баклажанів

Рататуй – це французька страва, що з’явилася в Провансі. Пропонуємо простий рецепт його приготування. Тим, хто хоче зробити гостру страву, рекомендуємо додати червоний перець.

Для приготування необхідно взяти:

  • 2 великих баклажана;
  • 1 цибулину середнього розміру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайну ложку 6% бальзамічного оцту;
  • 2 помідори;
  • 500 грамів сиру «Сулугуні»
  • 1/3 чайної ложки прованських трав;
  • 1/3 чайної ложки сухого базиліка;
  • маленьку дрібку солі;
  • 1 дрібку перцю;
  • зелень петрушки.

Як приготувати баклажановий рататуй в домашніх умовах

Цибулину дрібно наріжте, залийте оцтом та лишіть маринуватися.

Маринований лук для рататуя

Відріжте у баклажанів ніжки та поріжте як на фото, не дорізаючи до тонкого кінця.

Підготовка баклажан для рататуя

Сир наріжте пластинками, помідори поріжте навпіл і кожну половинку розріжте на півкільця.

Сир і томати для рататуя

Візьміть форму з товстим дном, змастіть оливковою олією, викладіть цибулю і присипте базиліком, покладіть баклажани. Кожен баклажанний шматок натріть часником, який пропустили через прес. Потім вставте півкільця помідор між смужками.

Рататуй з баклажанів

Далі викладіть сир і посипте баклажани прованськими травами.

Рататуй перед запіканням

Запікати баклажани треба при температурі 200 градусів протягом 18-20-ти хвилин.

Перед подачею варто посипати страву зеленню.

готовий рататуй