Рататуй – це французька страва, що з’явилася в Провансі. Пропонуємо простий рецепт його приготування. Тим, хто хоче зробити гостру страву, рекомендуємо додати червоний перець.
Інгредієнти: Базилік, Баклажани, Бальзамічного оцту, Зелень петрушки, Перець чорний мелений, Помідори, Прованські трави, Сир сулугуні, Сіль, Цибуля, Часник
Кухня: Французька кухня
Для приготування необхідно взяти:
- 2 великих баклажана;
- 1 цибулину середнього розміру;
- 2 зубчики часнику;
- 1 чайну ложку 6% бальзамічного оцту;
- 2 помідори;
- 500 грамів сиру «Сулугуні»
- 1/3 чайної ложки прованських трав;
- 1/3 чайної ложки сухого базиліка;
- маленьку дрібку солі;
- 1 дрібку перцю;
- зелень петрушки.
Як приготувати баклажановий рататуй в домашніх умовах
Цибулину дрібно наріжте, залийте оцтом та лишіть маринуватися.
Відріжте у баклажанів ніжки та поріжте як на фото, не дорізаючи до тонкого кінця.
Сир наріжте пластинками, помідори поріжте навпіл і кожну половинку розріжте на півкільця.
Візьміть форму з товстим дном, змастіть оливковою олією, викладіть цибулю і присипте базиліком, покладіть баклажани. Кожен баклажанний шматок натріть часником, який пропустили через прес. Потім вставте півкільця помідор між смужками.
Далі викладіть сир і посипте баклажани прованськими травами.
Запікати баклажани треба при температурі 200 градусів протягом 18-20-ти хвилин.
Перед подачею варто посипати страву зеленню.