Фарширований перець – одна з улюблених літніх страв для багатьох. Зараз ми розкажемо, як можна приготувати перчики швидко та смачно.
Інгредієнти: Болгарський перець, Борошно, Вода, Морква, Рис, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томатний сік, Фарш м'ясний, Цибуля, Цукор
До речі, такий перець можна заморозити у вигляді напівфабрикатів і куштувати, коли заманеться.
Для приготування треба взяти:
- свинина або свинячий фарш – 250 грамів;
- перець солодкий – 8-10 штук;
- морква – 1 штука;
- рис круглозерний – 2/3 склянки;
- томатний сік – 1 склянка;
- вода – 1 склянка;
- цибуля – 1 штука;
- борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- олія – 2 столових ложки;
- сіль – 1-2 ч. ложки;
- цукор – 1/2 ч. ложки;
- спеції (перець, прованські трави) – за смаком.
Зміст
Як приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі
Наріжте м’ясо шматочками, а потім подрібніть м’ясорубкою чи в кухонному комбайні.
Посипте фарш сіллю, перцем та спеціями. Можна взять прованські трави, до яких входить: розмарин, майоран, базилік, шавлія, чебрець, м’ята перцева, чабер садовий, материнка. Перемішайте і залиште фарш на 2 хвилини.
Залийте рис теплою кип’яченою водою та лишіть на 25-30 хвилин, щоб він набух.
Далі підготуйте перець: зніміть хвостики, видаліть насіння.
Щільно викладіть перець в каструлю.
Змішайте рис з фаршем та додайте трохи води.
Викладіть начинку в перець чайною ложкою. Кладіть так, щоб вона трохи не доходила до краю перчин, інакше може вилізти в процесі приготування.
Налийте воду, поставте на вогонь, додайте трохи солі та цукру, доведіть до кипіння і прикрутіть вогонь.
Як приготувати соус для фаршированих перців
Для підливі почистіть і подрібніть цибулю та моркву.
Обсмажте на розігрітій олії, додайте борошно, влийте томатний сік, спеції, тушкуйте кілька хвилин.
Залийте соус в каструлю з перцями і тушкуйте 35 хвилин.
Ось і все, страва готова.
Смачного!