Смачний фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Фарширований перець – одна з улюблених літніх страв для багатьох. Зараз ми розкажемо, як можна приготувати перчики швидко та смачно.

До речі, такий перець можна заморозити у вигляді напівфабрикатів і куштувати, коли заманеться.

Для приготування треба взяти:

  • свинина або свинячий фарш – 250 грамів;
  • перець солодкий – 8-10 штук;
  • морква – 1 штука;
  • рис круглозерний – 2/3 склянки;
  • томатний сік – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • цибуля – 1 штука;
  • борошно пшеничне – 1 столова ложка;
  • олія – 2 столових ложки;
  • сіль – 1-2 ч. ложки;
  • цукор – 1/2 ч. ложки;
  • спеції (перець, прованські трави) – за смаком.

Зміст

Як приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Наріжте м’ясо шматочками, а потім подрібніть м’ясорубкою чи в кухонному комбайні.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Посипте фарш сіллю, перцем та спеціями. Можна взять прованські трави, до яких входить: розмарин, майоран, базилік, шавлія, чебрець, м’ята перцева, чабер садовий, материнка. Перемішайте і залиште фарш на 2 хвилини.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Залийте рис теплою кип’яченою водою та лишіть на 25-30 хвилин, щоб він набух.

Далі підготуйте перець: зніміть хвостики, видаліть насіння.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Щільно викладіть перець в каструлю.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Змішайте рис з фаршем та додайте трохи води.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Викладіть начинку в перець чайною ложкою. Кладіть так, щоб вона трохи не доходила до краю перчин, інакше може вилізти в процесі приготування.

Фарширований перець з м'ясом і рисом в томатному соусі

Налийте воду, поставте на вогонь, додайте трохи солі та цукру, доведіть до кипіння і прикрутіть вогонь.

Як приготувати соус для фаршированих перців

Для підливі почистіть і подрібніть цибулю та моркву.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Обсмажте на розігрітій олії, додайте борошно, влийте томатний сік, спеції, тушкуйте кілька хвилин.

Залийте соус в каструлю з перцями і тушкуйте 35 хвилин.

Фарширований перець з рисом, овочами і свинячим фаршем

Ось і все, страва готова.

Фарширований перець з м'ясом і рисом в томатному соусі

Смачного!