Яловичина по-італійськи тушкована, простий рецепт

Яловичина, тушкована з овочами і сметаною, виходить смачна і ніжна. Такий рецепт приготування м’яса з підливою отримав назву “Яловичина по-італійськи”.

Govjadina-po-taljanski

Як приготувати тушковану яловичину по-італійськи

Для приготування цієї м’ясної страви з підливою ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і підсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії.

Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо соломкою і тушкуємо разом з ріпчастою цибулею. Додаємо мелений червоний перець і подрібнені блендером або в інший спосіб помідори.

М’ясо, порізане на кубики або смужки середньої величини, обсмажуємо на жирі. Через 20 хвилин до нього додаємо тушковані овочі, лимонний сік, сіль, воду.

Ще через хвилин 15-20 додаємо сметану, вино, цукор. При подачі прикрашаємо зеленню.

Як гарнір добре підходять відварені макарони.

Рецепт приготування яловичини по-італійськи розрахований на 10 порцій в які входять такі інгредієнти:

  • яловичина – 1000 г,
  • жир – 100 г,
  • рослинна олія – 100 г,
  • помідори – 500 г,
  • перець солодкий – 800 г,
  • ріпчаста цибуля – 500 г,
  • сметана – 100 г,
  • вино – 20 г,
  • червоний перець, цукор, лимонний сік, зелень, сіль.