Яловичина, тушкована з овочами і сметаною, виходить смачна і ніжна. Такий рецепт приготування м’яса з підливою отримав назву “Яловичина по-італійськи”.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вино, Жир, Зелень, Лимонний сік, Перець червоний мелений, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля, Цукор, Яловичина
Кухня: Італійська кухня
Як приготувати тушковану яловичину по-італійськи
Для приготування цієї м’ясної страви з підливою ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і підсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії.
Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо соломкою і тушкуємо разом з ріпчастою цибулею. Додаємо мелений червоний перець і подрібнені блендером або в інший спосіб помідори.
М’ясо, порізане на кубики або смужки середньої величини, обсмажуємо на жирі. Через 20 хвилин до нього додаємо тушковані овочі, лимонний сік, сіль, воду.
Ще через хвилин 15-20 додаємо сметану, вино, цукор. При подачі прикрашаємо зеленню.
Як гарнір добре підходять відварені макарони.
Рецепт приготування яловичини по-італійськи розрахований на 10 порцій в які входять такі інгредієнти:
- яловичина – 1000 г,
- жир – 100 г,
- рослинна олія – 100 г,
- помідори – 500 г,
- перець солодкий – 800 г,
- ріпчаста цибуля – 500 г,
- сметана – 100 г,
- вино – 20 г,
- червоний перець, цукор, лимонний сік, зелень, сіль.