Ароматний домашній сирний хліб з травами чудово доповнить будь-які м’ясні, овочеві і перші страви. Випічка виходить неймовірно смачною та красивою в подачі. Перевагою такого домашнього хліба є швидке приготування і дуже просте тісто, яке легко зробити в домашніх умовах як руками, так і в хлібопічці. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Дріжджі, Зелень кропу, Олія рослинна, Сир твердий, Сіль, Цукор
Складові:
- сир твердий – 100 гр;
- борошно – 350 гр;
- сіль – 1 ч.л.;
- дріжджі свіжі – 25 гр;
- зелень кропу – 10 гр;
- цукор – 2 ст.л.;
- вершкове масло – 35 гр;
- вода – 200 мл;
- олія рослинна – 2 ст.л.
Як спекти сирний хліб в домашніх умовах
Починаючи замішувати тісто для хліба, перше, що потрібно зробити – розчинити дріжджі в чуть теплій воді з розчиненим в ній цукром.
Додати олію.
Загущуємо тісто сумішшю з борошна та солі і відправляємо підніматися в тепле місце до збільшення вдвічі.
Тим часом, можна приготувати начинку, змішавши розм’якшене вершкове масло з тертим сиром і рубаним кропом. Можна додати часник або будь-які інші спеції за смаком.
Коли тісто підійде, його треба розкачати в пласт і злегка присипати борошном.
Розподілити начинку по всьому пласту тіста.
Згорнути тісто з начинкою рулетом.
Розрізати рулет навпіл по довжині, не дорізаючи до кінця з одного краю. Переплетіть їх між собою.
Викласти косу в форму і залишити підніматися в тепле місце на півгодини. Після вистоювання саме час запекти хліб в духовці до рум’яності при 180 градусах.
Подавати оригінальну та смачну дріжджову випічку до столу можна теплою.
Ароматний домашній хліб з сиром і зеленню стане відмінним варіантом випічки для повсякденного або святкового меню. Він легкий в приготуванні і неймовірно ароматний. Рекомендується їсти такий сирний хліб з травами не просто теплим, але навіть гарячим!