Часниковий завиванець – це красиво оформлена і дуже смачна випічка, яка порадує пікантним смаком і просто чарівним ароматом! Такий домашній часниковий хліб добре доповнить будь-яку трапезу, чудово замінив звичну покупну булку. Зауважу, що спеції можна додавати будь-які – від італійських трав до ароматного чебрецю. Такий домашній часниковий хліб має повітряну структуру і рум’яну хрустку скоринку. Зберігати його потрібно в фользі або пергаменті. При такому зберігання завиванець довго не втратить свій аромат і м’якість. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування запропонованої випічки в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Вода, Дріжджі, Кріп, Сіль, Спеції, Цукор, Часник
Складові:
- дріжджі свіжі – 15 гр;
- вода – 100 мл.;
- часник – 5 зубчиків;
- борошно – 6 ст.л.;
- італійські трави – 5 гр;
- цукор – 1,5 ст.л.;
- кріп – 10 гр;
- вершкове масло – 35 гр;
- сіль – 1/2 ч.л.;
- оливкова олія – 1 ст.л.
Як приготувати часниковий хліб в духовці
Для початку, потрібно підготувати всі інгредієнти для тіста. Воду і вершкове масло довести до кімнатної температури. Розчинити в воді свіжі дріжджі та потрібну за рецептом кількість цукру.
Просіяти двічі борошно і додати сіль.
До борошна влити дріжджову суміш.
Змастити руки оливковою олією і замісити м’якенька тісто. Накрити посуд вафельним рушником і відправити в тепло на годину.
Тим часом, можна зайнятися приготуванням начинки. Потрібно змішати м’яке вершкове масло, подрібнений часник, італійські трави і кріп.
Гарненько розмішати начинку.
Тісто підійшло і значно збільшилось у розмірі. Тепер з ним можна працювати і приступати до формування ароматного хлібного завиванця.
Гарненько обминаємо тісто.
Розкочуємо все тісто у не тонкий шар.
Наносимо зроблену часникову начинку.
Загортаємо у рулет.
Рулет розрізаємо гострим ножем на три стрічки, не дорізаючи з одного боку до кінця.
Заплітаємо з тіста косу.
З’єднуємо краї коси, формуючи коло. Теперь, треба помістити виріб в форму. Залишити ще на 20 хвилин – хай підніметься. Після чого, саме час спекти плетінку. Часниковий хліб випікаємо у духовці при 180 градусах до рум’яного кольору.
Готовий домашній часниковий завиванець повинен охолонути.
Таку красиву та смачну дріжджову випічку при подачу до столу навіть не треба нарізати. Смачніше та зручніше просто відламати потрібний шматок. 🙂
Така дріжджова випічка відмінно підійде для доповнення перших страв, особливо ароматних борщів і супів. Приготування запропонованого часникового хліба в домашніх умовах займає близько двох годин, але результат того вартий! Трохи зусиль і … ароматна плетінка з фантастичним ароматом часнику на вашому столі!