Домашній часниковий хліб в духовці - смачний часниковий завиванець

Домашній часниковий хліб в духовці – смачний часниковий завиванець

Часниковий завиванець – це красиво оформлена і дуже смачна випічка, яка порадує пікантним смаком і просто чарівним ароматом! Такий домашній часниковий хліб добре доповнить будь-яку трапезу, чудово замінив звичну покупну булку. Зауважу, що спеції можна додавати будь-які – від італійських трав до ароматного чебрецю. Такий домашній часниковий хліб має повітряну структуру і рум’яну хрустку скоринку. Зберігати його потрібно в фользі або пергаменті. При такому зберігання завиванець довго не втратить свій аромат і м’якість. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування запропонованої випічки в домашніх умовах.

Складові:

Часникова плетінка в духовці

  • дріжджі свіжі – 15 гр;
  • вода – 100 мл.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • борошно – 6 ст.л.;
  • італійські трави – 5 гр;
  • цукор – 1,5 ст.л.;
  • кріп – 10 гр;
  • вершкове масло – 35 гр;
  • сіль – 1/2 ч.л.;
  • оливкова олія – 1 ст.л.

Як приготувати часниковий хліб в духовці

Для початку, потрібно підготувати всі інгредієнти для тіста. Воду і вершкове масло довести до кімнатної температури. Розчинити в воді свіжі дріжджі та потрібну за рецептом кількість цукру.

Часникова плетінка в духовці

Просіяти двічі борошно і додати сіль.

Часникова плетінка в духовці

До борошна влити дріжджову суміш.

Часникова плетінка в духовці

Змастити руки оливковою олією і замісити м’якенька тісто. Накрити посуд вафельним рушником і відправити в тепло на годину.

Часникова плетінка в духовці

Тим часом, можна зайнятися приготуванням начинки. Потрібно змішати  м’яке вершкове масло, подрібнений часник, італійські трави і кріп.

Часникова плетінка в духовці

Гарненько розмішати начинку.

Часникова плетінка в духовці

Тісто підійшло і значно збільшилось у розмірі. Тепер з ним можна працювати і приступати до формування ароматного хлібного завиванця.

Часникова плетінка в духовці

Гарненько обминаємо тісто.

Часникова плетінка в духовці

Розкочуємо все тісто у не тонкий шар.

Часникова плетінка в духовці

Наносимо зроблену часникову начинку.

Часникова плетінка в духовці

Загортаємо у рулет.

Часникова плетінка в духовці

Рулет розрізаємо гострим ножем на три стрічки, не дорізаючи з одного боку до кінця.

Часникова плетінка в духовці

Заплітаємо з тіста косу.

Часникова плетінка в духовці

З’єднуємо краї коси, формуючи коло. Теперь, треба помістити виріб в форму. Залишити ще на 20 хвилин – хай підніметься. Після чого, саме час спекти плетінку. Часниковий хліб випікаємо у духовці при 180 градусах до рум’яного кольору.

Часникова плетінка в духовці

Готовий домашній часниковий завиванець повинен охолонути.

Часникова плетінка в духовці

Таку красиву та смачну дріжджову випічку при подачу до столу навіть не треба нарізати. Смачніше та зручніше просто відламати потрібний шматок. 🙂

Домашній часниковий хліб в духовці - смачний часниковий завиванець

Така дріжджова випічка відмінно підійде для доповнення перших страв, особливо ароматних борщів і супів. Приготування запропонованого часникового хліба в домашніх умовах займає близько двох годин, але результат того вартий! Трохи зусиль і … ароматна плетінка з фантастичним ароматом часнику на вашому столі!