Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці

Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці – це не тільки смачно, але і корисно. І пекти такий хліб зовсім не складно. Зараз ми розкажемо, як це зробити. Продовжувати читання Дріжджовий хліб з гарбуза в духовці

Італійський коржик фокачча з паприкою та кунжутом

Фокачча – знаменитий італійський тонкий хліб, який можна подавати з різними стравами, адже він неймовірно смачний.  Продовжувати читання Італійський коржик фокачча з паприкою та кунжутом

Домашній житній хліб на меду, з коріандром і насінням кунжуту, спечений в духовці

Житній хліб з медом, коріандром, насінням кунжуту – ароматна випічка з хрусткою скоринкою. Продовжувати читання Домашній житній хліб на меду, з коріандром і насінням кунжуту, спечений в духовці

Дріжджові булочки з цілозернового та житнього борошна з кунжутом і насінням

Дуже добре, коли господиня вміє самостійно пекти корисні дріжджові булочки з цілозернового та житнього борошна. Таку випічку, посипану кунжутом і насінинами, можна куштувати як перекус між сніданком, обідом і вечерею. Продовжувати читання Дріжджові булочки з цілозернового та житнього борошна з кунжутом і насінням

Домашній італійський хліб з томатом

Під час відпочинку у Сицилії я мала нагоду скуштувати справжній італійський томатний хліб з прованськими травами.  Його смак мене настільки вразив, що я вирішила адаптувати його рецепт під наші продукти і тепер частенько печу його вдома. Продовжувати читання Домашній італійський хліб з томатом

Як спекти домашній гірчичний хліб в духовці

Багато господинь ніяк не наважаться почати пекти хліб удома, тому що думають, що це надскладне завдання.  Я ж частенько випікаю хліб, тому у мене зібралася непогана колекція перевірених рецептів.  Одним із них я радо поділюся з вами.  Продовжувати читання Як спекти домашній гірчичний хліб в духовці

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Якщо ви регулярно читаєте мої дописи, то, певно знаєте, що я дуже люблю пекти.  Відповідно, у мене є досить багато рецептів смачного домашнього хліба.  Одним із них я буду ділитися сьогодні.   Продовжувати читання Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Нарізний домашній батон на молоці та воді печемо в духовці

Як приємно відламати шматочок свіжого батона з хрусткою скоринкою та з насолодою з’їсти його, особливо, якщо він приготований власними руками. Адже спекти справжній нарізний домашній батон зовсім не складно. Смачно приготувати його на власній кухні допоможуть наведені в моєму рецепті рекомендації та наочні покроково зроблені фото. Спробуйте самотужки спекти запашні батони вдома своїми руками і переконаєтеся, що ця справа під силу кожному.

Для приготування домашнього нарізного батона потрібно взяти:

  • сухі дріжджі в гранулах -2 ч. ложки;
  • вода – 250 мл;
  • молоко – 150 мл;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • солодковершкове масло (жирності 72,5%) – 35 грам;
  • пшеничне борошно в/ґ – 460 грам.

Додатково для змащування потрібні 2 ст. ложки молока та 1 жовток.

Як приготувати батон на молоці і воді в домашніх умовах

Традиційно почнемо з замісу тіста. В глибокій ємності поєднуємо сухі дріжджі, сіль та цукор. Суміш молока та води розігріваємо, приблизно, до 38 градусів та виливаємо до дріжджів. Перемішуємо компоненти до повного розчинення. Відставляємо ємність в тепле місце приблизно на чверть години. Дріжджі почнуть діяти та на поверхні утвориться піниста маса.

В цей час розтопимо шматочок масла та просіваємо борошно.

Зверху в купі борошна робимо невеличке поглиблення та виливаємо в нього рідкі компоненти. Туди ж відправляємо розтоплене масло. Перемішуємо та починаємо замішувати тісто, поки не утвориться щільна кулька. Якщо тісто занадто м’яке та дуже липне до рук, можна додати ще трохи борошна. Консистенція правильного дріжджового тіста повинна бути такою, щоб воно зовсім трішки прилипало до долонь. Достатньо велику та глибоку миску змащуємо олією та кладемо до неї кулю тіста. Накриваємо посуд з тістом харчовою плівкою та залишаємо визрівати в теплому місці.

Тісто перед расстойкой

Тісто повинно «зрости» в об’ємі вдвічі.

Нарізний батон в духовці

Обминаємо тісто та розділяємо його на чотири рівні порції. З кожної частини формуємо акуратну кульку та викладаємо їх на змащений олією силіконовий килимок. Прикриваємо тісто плівкою, щоб воно не обвітрилося.

Нарізний батон в духовці

Коли кульки повторно підійдуть, можна остаточно формувати батони.

Нарізний батон в духовці

Як сформувати батон з тіста

Кожну порцію тіста злегка розкочуємо та надаємо продовгувату форму батона. Після цього, зверху на кожному робимо надрізи гострим ножем навскіс. Залишаємо розстоюватися на півгодини, а в цей час прогріваємо духовку до 180 градусів.

Домашній батон нарізний

Збиваємо разом жовток та молоко, змащуємо цією сумішшю поверхню батонів та відправляємо їх в духовку. Випікаємо приблизно 30-35 хвилин.

Домашній батон нарізний

Рум’яну домашню випічку дістаємо з духовки та розміщуємо на решітці остигати.

Домашній батон нарізний

Запашні домашні батони виглядають в розрізі вельми апетитно, тому, скоріше відрізайте шматочок та куштуйте випічку.

Домашній батон нарізний

Як бачите, нічого складного в приготуванні нарізного батона за моїм рецептом немає, отже, сподіваюся, що такою випічкою ви будете часто балувати рідних.

Домашній батон – відео-рецепти

Пропоную розглянути і інші варіанти випічки. Ютуб блогери допоможуть зробити все правильно.

Молочний хліб чи то батон на молоці.

Домашній нарізний батон на воді.

Не забудьте зробити і нарізний батон на кефірі.

Домашній вівсяний хліб в духовці

В моїй родині дуже люблять поласувати свіжим та запашним домашнім хлібом. Тому, я намагаюся якомога частіше готувати його, постійно випробовуючи нові рецепти. От і сьогодні хочу запропонувати господиням разом зі мною приготувати не просто смачний, а ще й корисний хліб на воді з вівсяними пластівцями. Продовжувати читання Домашній вівсяний хліб в духовці

Італійський хліб з оливками і гострим перцем

Італійська кухня вражає різноманіттям хлібних виробів. Вони дивують не лише зовнішнім виглядом, а й нереальним смаком. Чи знали ви, скільки налічують видів італійського хліба? Більше 20! Зазвичай італійці купують його в пекарнях чи магазинах, проте є рецепти для приготування в домашніх умовах. Продовжувати читання Італійський хліб з оливками і гострим перцем