Здобний молочний хліб в хлібопічці

Здобний молочний хліб в хлібопічці

Домашній пшеничний здобний хліб на молоці та вершковому маслі виходить дуже пишний, м’який, пористий за структурою і вкрай ароматний. Розрахунок інгредієнтів складений на 750 грам готового виробу. За бажанням, на етапі “Добавки” можна додати в випічку горіхи, насіння соняшнику або спеції. Але навіть без всяких добавок, здобний молочний хліб в хлібопічці виходить білий і дуже смачний. Покроково оформлений рецепт з фото відкриє вам всі секрети його приготування.

Складові здобного хліба:

Здобний домашній хліб на молоці та маслі

  •     вершкове масло – 50 гр;
  •     цукор – 2 ст.л .;
  •     борошно – 400 гр;
  •     дріжджі сухі – 1 ч.л .;
  •     молоко – 260 мл;
  •     сіль – 1,5 ч.л.

Як приготувати молочний хліб в хлібопічці

Приготування починається з того, що потрібно розтопити вершкове масло та остудити до ледь теплої консистенції. Борошно з’єднати з дріжджами, цукром і сіллю.

Молоко підігріти до теплого стану та помістити у ковш хлібопічки.

Здобний домашній хліб на молоці та маслі

Поверх вилити масло, додати суміш борошна з дріжджами, сіллю і цукром.

Домашній хліб на молоці та маслі

Виставити програму на випічку білого хліба. У хлібопічці “Moulinex” це перша програма – хліб на 750 грам із середньо прожареною скоринкою.

Здобний молочний хліб в хлібопічці

Коли програма почне заміс дріжджового тіста, потрібно слідкувати, чи не прилипає воно до стінок. За необхідності, варто підсипати ще трохи борошна. Після замісу, хлібопічка почне вистоювання та випікання хліба. В цей час господині вже не потрібно втручатися в процес випічки, а залишається тільки дочекатися ароматного домашнього хліба! За бажанням, на процесі вистоювання можна посипати хлібець кунжутним або будь-яким іншим насінням.

Здобний молочний хліб в хлібопічці

Готовий здобний молочний хліб повинен повністю охолонути. Тоді при нарізанні ви не порушите структуру випічки.

Здобний молочний хліб в хлібопічці

Після цього, смачний білий домашній хлібець можна нарізати і подавати до столу!

Здобний молочний хліб в хлібопічці

Такий м’який і ароматний молочний хліб на олії чудово доповнить перші страви, підійде для приготування канапе або тостів. І найголовніше – без нього просто неможливо обійтися на Великдень, Різдво чи інше свято. Тим більше, що спекти в хлібопічці його дуже просто – варто лише завантажити компоненти до чаши і … через три години м’який і смачний хліб на вашому столі!