Легкий солодкий заливний пиріг з ягодами або фруктами – це відмінний варіант швидкої випічки. Пиріг можна готувати з будь-якою начинкою, головне в рецепті – це повітряне та просте тісто. Випічку можна зробити ніжнішою, замінивши маргарин на вершкове масло. Якщо вас не приваблює кислий смак, підберіть солодкі фрукти чи ягоди, наприклад, персики, манго, банани, суниці, полуниці або малину. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко і просто освоїти його приготування в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванільний цукор, Маргарин, Розпушувач, Цукор, Ягоди, Яйця
Складові:
- яйця курячі – 5 шт.;
- ягоди – 500 гр;
- цукор – 200 гр;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- маргарин розтоплений – 160 мл;
- цукор ванільний – 8 гр;
- борошно пшеничне – 300 гр.
Як спекти заливний пиріг з ягодами або фруктами – пишний і смачний
Спершу, варто вимити і висушити ягоди. Охолодити яйця, після чого, розділити жовтки з білками до різних ємностей. З’єднати цукор з ваніліном і перемішати.
Борошно просіяти тричі з розпушувачем.
Збити яєчні білки в пишну піну, та всипати цукор.
Збивати масу до міцних піків.
Додати охолоджений розтоплений маргарин і жовтки, збиті до білого кольору. Ще разок збити.
Помістити улюблені ягоди або рубані фрукти в форму і залити тістом. Випікати пишний фруктово-ягідний пиріг при 170 градусах. Перевірити готовність випічки треба методом протикання сухою дерев’яною паличкою. Якщо після протикання витягується суха, значить пиріг готовий.
Ароматний, повітряний, легкий у виконанні і шалено смачний літній ягідний пиріг готовий! Ось таким як на фото виходить варіант випічки десерту з полуницею і смородиною.
А ось це ще один варіант – з яблуками і персиками. Смачного!
Простий і швидкий в приготуванні заливний пиріг з ягодами або фруктами – відмінний варіантом домашньої випічки на швидкоруч, який підходить і для святкової подачі. Випікається десерт не більше півгодини в електричній духовці. Вважаю рецепт солодкого пирога універсальним тому, що начинку можна підбирати під свій смак.