Свинина по-строгановськи або бефстроганов зі свинини в мультиварці

Бефстроганов зі свинини відмінно доповнить будь-який гарнір. Мої домашні дуже люблять таку м’ясну підливу до картопляного пюре або до звичайних макаронів. Сьогодні поділюся з Вами рецептом з покроково зробленими фото, в якому розкрию всі тонкощі приготування в мультиварці свинини по-строгановськи з томатною пастою та сметаною.

Щоб приготувати цю страву, потрібно взяти 500 – 600 грамів м’якоті свинини. М’ясо потрібно нарізати невеликими прямокутниками довжиною приблизно 5 – 7 см. Якщо м’ясо було заморожене, дайте йому відтанути до кімнатної температури, тоді воно буде ніжним та м’яким.

Як приготувати бефстроганов зі свинини в мультиварці

Отже, свинину нарізаємо такими шматочками, як на фото, далі висипаємо на них 2-2,5 столові ложки борошна та гарненько перемішуємо, щоб кожний брусочок був повністю покритий борошном.

Свинина по-строгановськи

Щоб м’ясо у готовій страві було соковитим, його необхідно обсмажити дуже швидко. Я це роблю в кілька прийомів, маленькими порціями. Так вони швидше стануть рум’яними та не втратять сік. Вказану в рецепті кількість м’яса я смажила у два прийоми.

Для смаження я використовую не чашу мультиварки, а сковороду з антипригарним покриттям. У сковороді поміститься більше м’яса, адже у неї більша площа, ніж у чаші.

Вливаємо у сковороду три столові ложки олії, розігріваємо, вмикаємо максимальний вогонь. Викладаємо в олію маленьку порцію м’ясних брусочків у борошні та швидко обсмажуємо їх до рум’яного кольору. Готову засмажку перекладаємо у миску та так само швидко обсмажуємо другу порцію м’яса.

Свинина по-строгановськи

Очищаємо велику цибулину, шаткуємо напівкільцями.

Свинина по-строгановськи

Вливаємо у чашу мультиварки дві столові ложки олії, кладемо цибулю та обсмажуємо її до напівпрозорості.

Свинина по-строгановськи

Потім перекладаємо до цибулі обсмажені шматочки м’яса.

Свинина по-строгановськи

На м’ясо кладемо одну столову ложку томатної пасти та дві столові ложки сметани. Приправити можна сумішшю перців або улюбленими спеціями.

Свинина по-строгановськи

Вливаємо у чашу 400 мілілітрів води, кладемо сіль за смаком, все перемішуємо.

Свинина по-строгановськи

Виставляємо режим «Тушкування», час —40 хвилин. Коли прозвучить сигнал готовності страви, то, відкривши кришку, побачимо чудову підливу.

Бефстроганов з свинини зі сметаною і томатною пастою в мультиварці

На порційні тарілки накладаємо гарнір, додаємо до нього ароматну та яскраву тушковану свинину по-строгановськи.

Бефстроганов з свинини зі сметаною і томатною пастою в мультиварці

Поки м’ясна підлива буде тушкуватися в мультиварці, можна зварити не тільки обраний гарнір, але і нарізати простий салатик з підручних продуктів . до страви. М’ясо у страві надзвичайно ніжне та соковите. Побалуйте своїх рідних бефстроганов зі свинини за моїм рецептом з фото. Впевнена, що така підлива їм сподобається.