Бефстроганов зі свинини відмінно доповнить будь-який гарнір. Мої домашні дуже люблять таку м’ясну підливу до картопляного пюре або до звичайних макаронів. Сьогодні поділюся з Вами рецептом з покроково зробленими фото, в якому розкрию всі тонкощі приготування в мультиварці свинини по-строгановськи з томатною пастою та сметаною.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Сметана, Томатна паста
Щоб приготувати цю страву, потрібно взяти 500 – 600 грамів м’якоті свинини. М’ясо потрібно нарізати невеликими прямокутниками довжиною приблизно 5 – 7 см. Якщо м’ясо було заморожене, дайте йому відтанути до кімнатної температури, тоді воно буде ніжним та м’яким.
Як приготувати бефстроганов зі свинини в мультиварці
Отже, свинину нарізаємо такими шматочками, як на фото, далі висипаємо на них 2-2,5 столові ложки борошна та гарненько перемішуємо, щоб кожний брусочок був повністю покритий борошном.
Щоб м’ясо у готовій страві було соковитим, його необхідно обсмажити дуже швидко. Я це роблю в кілька прийомів, маленькими порціями. Так вони швидше стануть рум’яними та не втратять сік. Вказану в рецепті кількість м’яса я смажила у два прийоми.
Для смаження я використовую не чашу мультиварки, а сковороду з антипригарним покриттям. У сковороді поміститься більше м’яса, адже у неї більша площа, ніж у чаші.
Вливаємо у сковороду три столові ложки олії, розігріваємо, вмикаємо максимальний вогонь. Викладаємо в олію маленьку порцію м’ясних брусочків у борошні та швидко обсмажуємо їх до рум’яного кольору. Готову засмажку перекладаємо у миску та так само швидко обсмажуємо другу порцію м’яса.
Очищаємо велику цибулину, шаткуємо напівкільцями.
Вливаємо у чашу мультиварки дві столові ложки олії, кладемо цибулю та обсмажуємо її до напівпрозорості.
Потім перекладаємо до цибулі обсмажені шматочки м’яса.
На м’ясо кладемо одну столову ложку томатної пасти та дві столові ложки сметани. Приправити можна сумішшю перців або улюбленими спеціями.
Вливаємо у чашу 400 мілілітрів води, кладемо сіль за смаком, все перемішуємо.
Виставляємо режим «Тушкування», час —40 хвилин. Коли прозвучить сигнал готовності страви, то, відкривши кришку, побачимо чудову підливу.
На порційні тарілки накладаємо гарнір, додаємо до нього ароматну та яскраву тушковану свинину по-строгановськи.
Поки м’ясна підлива буде тушкуватися в мультиварці, можна зварити не тільки обраний гарнір, але і нарізати простий салатик з підручних продуктів . до страви. М’ясо у страві надзвичайно ніжне та соковите. Побалуйте своїх рідних бефстроганов зі свинини за моїм рецептом з фото. Впевнена, що така підлива їм сподобається.