Гарбузовий суп-пюре з вершками і м’ясом курки “Золотистий”

Цьому делікатесному та ніжному супу-пюре з гарбуза, вершків та курячого м’яса мої рідні дали ласкаву назву — «Золотистий». Суп дуже корисний, адже гарбуз вважається чемпіоном по вмісту необхідних організму речовин, тому відмінно підходить для дієтичного та дитячого харчування. Для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту, суп-пюре можна приготувати без м’яса та на воді. Та сьогодні у моєму меню смачний, яскравий та ніжний супчик, який я приготую на бульйоні з курятини та додам м’ясо курки.

Як приготувати гарбузовий суп-пюре з вершками

Наливаємо у товстостінну каструлю столову ложку рослинної олії, всипаємо подрібнену цибулю, моркву, біле коріння та готуємо засмажку.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Для цього рецепту потрібно не пасерувати овочі, а обсмажити їх до рум’яного кольору.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Вливаємо в засмажку невелику кількість попередньо звареного курячого бульйону або води, чекаємо, доки закипить.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Тепер підберемо овочі за кольором, нам потрібен білий, жовтий, оранжевий. Підготуємо жовті кабачки та спаржеву квасолю, гарбуз, картоплю, капусту білокачанну або кольорову, кукурудзу і т. п. Усі овочі повинні мати нейтральний смак, не бути надто гострими або кислими. Я дуже люблю помідори та солодкий перець, але, на жаль, по рецепту вони не підходять для цієї страви.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Та і всі вище перелічені овочі брати не варто, навіть якщо вони є. Зупинимося на 3-4 видах. Це гарбуз, картопля та білокачанна капуста.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Овочі очищаємо, нарізаємо на великі кубики, пересипаємо у киплячий бульйон. Коли він знову закипить, робимо мінімальний вогонь, накриваємо каструлю кришкою та тушкуємо приблизно 10 хвилин у малій кількості бульйону, по суті, на пару.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Коли овочі стануть м’якими, доливаємо решту бульйону, додаємо до страви подрібнене м’ясо курки, знову доводимо до кипіння і готуємо 5 хвилин.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Суп майже готовий, тепер доводимо його до смаку. До овочів, які ми використали сьогодні, відмінно підійдуть італійські та прованські трави, а каррі придасть яскравий сонячний колір страві та пікантні нотки.

Всі овочі в каструлі подрібнюємо занурювальним блендером, закриваємо кришкою і виключаємо вогонь. За кілька хвилин, поки ми будемо готувати його до подачі, всі аромати та смаки овочів та м’яса об’єднаються в один запашний букет.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Ніжний та м’який «Золотистий» гарбузовий суп-пюре має приємний солодкуватий смак. Чудово відтінить його колір та доповнить смак свіжий або свіжоморожений зелений горошок.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки

Перед заморожуванням горошок завжди проходить теплову обробку, його залишається тільки підігріти. Ставимо посуд зі свіжим горошком у мікрохвильову піч, воду не додаємо, накриваємо кришкою та бланшуємо 2-3 хвилини. Консервований горошок краще не використовувати, та він жорсткуватий і має оливковий колір, якщо додати його в суп, то страва змінить яскравий золотистий колір.

Наливаємо смачний гарбузовий суп-пюре в порційні тарілки, прикрашаємо вареною морквою, зеленим горошком, додаємо густі вершки або м’який плавлений сир та посипаємо подрібненою зеленню.

Гарбузовий суп-пюре з вершками і м'ясом курки