Цьому делікатесному та ніжному супу-пюре з гарбуза, вершків та курячого м’яса мої рідні дали ласкаву назву — «Золотистий». Суп дуже корисний, адже гарбуз вважається чемпіоном по вмісту необхідних організму речовин, тому відмінно підходить для дієтичного та дитячого харчування. Для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту, суп-пюре можна приготувати без м’яса та на воді. Та сьогодні у моєму меню смачний, яскравий та ніжний супчик, який я приготую на бульйоні з курятини та додам м’ясо курки.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Бульйон, Вершки, Вода, Гарбуз, Карі, Картопля, Корінь селери, Курка, Морква, Перець чорний мелений, Петрушка, Плавлений сир, Прованські трави, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Як приготувати гарбузовий суп-пюре з вершками
Наливаємо у товстостінну каструлю столову ложку рослинної олії, всипаємо подрібнену цибулю, моркву, біле коріння та готуємо засмажку.
Для цього рецепту потрібно не пасерувати овочі, а обсмажити їх до рум’яного кольору.
Вливаємо в засмажку невелику кількість попередньо звареного курячого бульйону або води, чекаємо, доки закипить.
Тепер підберемо овочі за кольором, нам потрібен білий, жовтий, оранжевий. Підготуємо жовті кабачки та спаржеву квасолю, гарбуз, картоплю, капусту білокачанну або кольорову, кукурудзу і т. п. Усі овочі повинні мати нейтральний смак, не бути надто гострими або кислими. Я дуже люблю помідори та солодкий перець, але, на жаль, по рецепту вони не підходять для цієї страви.
Та і всі вище перелічені овочі брати не варто, навіть якщо вони є. Зупинимося на 3-4 видах. Це гарбуз, картопля та білокачанна капуста.
Овочі очищаємо, нарізаємо на великі кубики, пересипаємо у киплячий бульйон. Коли він знову закипить, робимо мінімальний вогонь, накриваємо каструлю кришкою та тушкуємо приблизно 10 хвилин у малій кількості бульйону, по суті, на пару.
Коли овочі стануть м’якими, доливаємо решту бульйону, додаємо до страви подрібнене м’ясо курки, знову доводимо до кипіння і готуємо 5 хвилин.
Суп майже готовий, тепер доводимо його до смаку. До овочів, які ми використали сьогодні, відмінно підійдуть італійські та прованські трави, а каррі придасть яскравий сонячний колір страві та пікантні нотки.
Всі овочі в каструлі подрібнюємо занурювальним блендером, закриваємо кришкою і виключаємо вогонь. За кілька хвилин, поки ми будемо готувати його до подачі, всі аромати та смаки овочів та м’яса об’єднаються в один запашний букет.
Ніжний та м’який «Золотистий» гарбузовий суп-пюре має приємний солодкуватий смак. Чудово відтінить його колір та доповнить смак свіжий або свіжоморожений зелений горошок.
Перед заморожуванням горошок завжди проходить теплову обробку, його залишається тільки підігріти. Ставимо посуд зі свіжим горошком у мікрохвильову піч, воду не додаємо, накриваємо кришкою та бланшуємо 2-3 хвилини. Консервований горошок краще не використовувати, та він жорсткуватий і має оливковий колір, якщо додати його в суп, то страва змінить яскравий золотистий колір.
Наливаємо смачний гарбузовий суп-пюре в порційні тарілки, прикрашаємо вареною морквою, зеленим горошком, додаємо густі вершки або м’який плавлений сир та посипаємо подрібненою зеленню.