Більшість господинь маринують огірки в великих трилітрових банках, але, в результаті, з’їсти їх до кінця мало кому вдається. Тому кулінарки часто задають собі питання: як використати ті консервовані овочі, які залишилися. В такому випадку, можна скористатися простим і швидким у приготуванні рецептом салату із маринованими огірками та зеленим горошком. До такого салату не потрібно додавати майонез, тому він виходить дієтичним. Усі етапи приготування цього салату детально описані в цьому покроковому рецепті з фотографіями.
Інгредієнти: Зелений горошок консервований, Зелень, Мариновані огірки, Рослинна олія, Цибуля
Як приготувати смачний салат із маринованими огірками та горошком
Пропорція основних компонентів цього салату повинна бути, приблизно, однаковою. Тобто, якщо в банці є 425 грамів зеленого горошку, то маринованих огірків знадобиться, десь, 400 грамів.
Огірки треба нарізати на дрібні кубики. Якщо їхня шкірка жорстка, то її краще “зняти”.
Банку консервованого горошку потрібно відкрити й помісти її вміст на друшляк, щоб максимально позбутися зайвої рідини.
30 грамів ріпчастої цибулі необхідно нарізати на дрібні кубики. У цьому рецепті використовувалася червона цибуля, але можна взяти й будь-який інший сорт. Головне, щоб він не був занадто гірким.
Потім, слід подрібнити заморожену (або свіжу) петрушку і, якщо, є бажання, кріп, у такому самому вигляді.
Усі інгредієнти необхідно з’єднати в салатнику.
Перемішати все.
Потім, додати сіль (за смаком) і рослинну олію (найкраще підійде рафінована, вона не має запаху), змішану наполовину з оливковою.
Таким чином, дуже швидко вдасться пригостити рідних смачним салатом із маринованими огірками та горошком. Звичайно ж, для святкового столу ця страва навряд чи підійде, але з нею сімейна вечеря неодмінно буде смачною. Тому всім, хто побачить цей покроковий рецепт, варто занотувати його до свого кулінарного записника.