Існує дуже багато рецептів пісного борщу. Ця стаття про дуже смачний густий і апетитний пісний борщ із кількою в томаті, який необхідно готувати в мультиварці. Він займе гідне місце серед інших смачних перших пісних страв.
Інгредієнти: Буряк, Вода, Капуста, Картопля, Кріп, Морква, Рибна консерва в томаті, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля, Часник
Готувати такий борщ дуже просто, часу для цього потрібно зовсім мало, а необхідні продукти є майже завжди в наявності в кожної господині. Етапи приготування пісного борщу з кількою детально описані в покроковому фоторецепті, який стане надійним помічником у цій смачній справі.
Складники:
- 260 грамів кільки в томаті;
- 300 грамів картоплі;
- 200 грамів буряка;
- 500 грамів капусти;
- 50 грамів цибулі;
- 100 грамів моркви;
- 50 грамів салатного замороженого (або свіжого) перцю;
- 1 головка часнику;
- 50 грамів рослинної олії;
- 20 грамів замороженого (або свіжого) кропу;
- 30 грамів томат-пасти;
- 15 грамів солі;
- 2,7 літра води.
Як приготувати пісний борщ із кількою в томаті
Насамперед, необхідно почистити овочі: цибулю “звільнити” від лушпиння, а моркву від шкірки. Після цього, морквину слід нарізати на тонкі довгі брусочки, а цибулину розрізати навпіл і нашаткувати на півкільця.
За цей час (в момент підготовки овочів) повинна розігріватися мультиварка, на ній треба встановити режим “Смаження”, а в чашу слід налити рослинної олії.
Після цього, нарізку моркви та цибулі необхідно відправити в розігріту мультиварку та обсмажити.
Доки овочі пасеруватимуться, потрібно почистити буряк і нарізати його на брусочки (так само, як моркву).
Після цього, слід вкинути нарізаний буряк до підрум’яненої моркви з цибулею. Потім, в чашу необхідно налити 150 мілілітрів води й увімкнути мультиварку на режим «Тушіння».
Тушити овочі потрібно до тих пір, доки не випарується рідина. Переважно, за цей час буряк встигає дійти до напівготового стану.
Доки тушкуються овочі слід почистити та нарізати картоплю (для борщу її треба нарізати більшими шматками, ніж на суп).
Капусту теж потрібно тонко нашаткувати (шатківницею або ножем).
Коли, вода з чаші мультиварки випарується, можна перевірити й упевнитися, що буряк майже готовий.
Тепер, потрібно помістити до чаші мультиварки картоплю та капусту.
Додати воду, сіль і включити мультиварку на режим «Варіння» на півгодини.
Далі, слід почистити та подрібнити часник.
За 10 хвилин до закінчення приготування пісного борщу, кришку мультиварки необхідно відкрити й додати кільку в томаті.
За 2-3 хвилини до завершення варіння, необхідно додати часник, заморожений салатний перець, кріп і томат-пасту.
У результаті, пісний борщ із кількою в томаті в мультиварці виходить густим і апетитним.
Ароматний і смачний борщ смакує ще краще зі сметаною. Звичайно ж, якщо немає посту, тоді від неї краще відмовитися.