Рецепт пісного борщу з квасолею, грибами та гарбузом має “глибоке коріння”. Господиня, що чемно з ним поділилася, дізналася про нього від своєї бабусі. Готувати такий борщ зовсім нескладно, проте смак і аромат швидко полонить серця всіх присутніх за сімейним столом. Цю першу страву оцінять вегетаріанці та люди, що дотримуються пісних днів.
Інгредієнти: Вода, Гарбуз, Капуста, Картопля, Квасоля, Кріп, Морква, Рослинна олія, Сіль, Сухі гриби, Томатна паста, Цибуля
Кухня: Українська кухня
Покроковий рецепт із фотографіями стане хорошим помічником під час приготування пісного борщу з грибами та квасолею. У страві всі компоненти гармонійно поєднані, тому, в результаті, вона має насичений смак з ароматом білих грибів. До речі, колись такі борщі варили в монастирях, а зараз вони відомі по всьому світу.
Складники:
- 200 грамів свіжої капусти;
- 50 грамів сухих білих грибів;
- 1 картоплина;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 100 грамів гарбуза;
- 3 ст. л. квасолі;
- 70 грамів томат-пасти;
- 2 літри води;
- рослинна олія;
- сіль;
- зелень кропу та петрушки.
Як приготувати борщ із грибами та квасолею
Варіння борщу слід розпочати заздалегідь. Завчасно необхідно замочити квасолю та сухі гриби (на декілька годин, або ще краще на ніч).
Потім, у каструлю потрібно влити необхідну кількість води, рідину, де замочувалися гриби, а також гриби з квасолею. Коли пройде 20-30 хвилин кипіння, гриби, з допомогою шумівки, слід вийняти й залишити остигати.
Далі, потрібно зайнятися борщовою заправкою. На розігрітій сковороді на рослинній олії треба підсмажити цибулю.
Потім, нарізати гриби й теж відправити їх на сковорідку.
Гарбуз і моркву необхідно нарізати соломинками та додати до грибів із цибулею.
Десь, через 10 хвилин до вмісту сковороди потрібно додати томатної пасти, трохи влити грибного бульйону та тушкувати все протягом 10 хвилин.
Доки готуватиметься борщова заправка, слід нашаткувати капусту та нарізати брусочками картоплю.
Потім, вкинути їх у киплячий грибний бульйон. Коли пройде 10-15 хвилин можна додавати й заправку для борщу.
Варитися до готовності пісний борщ повинен на мінімальному вогні, протягом 15 хвилин. Після цього, плиту слід вимкнути й залишити страву настоюватися під закритою кришкою на 20 хвилин.
Подавати смачний пісний борщ із грибами та квасолею варто зі сметаною та зеленню петрушки або кропу.
Такий рецепт пісної страви не залишить байдужим нікого. Він вартий того, аби бути в записнику кожної господині.