Для того щоб насолодитися приємним смаком грибів можна використати два способи: купити їх у магазині або зібрати в лісі власноруч. Другий спосіб, звичайно ж, романтичніший. Навіть з малої кількості глив (або інших грибів), можна приготувати неймовірно смачну страву. Рецепт смажених глив із цибулею та спеціями, з якими варто подати картопляне пюре, саме на такий випадок. Покрокові світлини з докладним описом кожного з процесів приготування допоможуть зробити все швидко та легко.
Інгредієнти: Базилік, Гливи, Коріандр мелений, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Складники:
- 300 грамів глив;
- 1 ріпчаста цибулина;
- пів ч. л. спеції (коріандр, перець, базилік);
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Як правильно приготувати гливи, смажені з цибулею та спеціями
Спершу, гливи слід старанно помити під краном і почистити, видаляючи, якщо є, сміття та дефекти грибів.
Великі гриби варто нарізати на невеликі шматочки, а дрібні можна залишити в цілому вигляді.
Потім, гливи потрібно залити водою та відправити на плиту.
З того моменту, як гриби закиплять, їх необхідно варити протягом 5 хвилин. Потім, рідину потрібно злити, а гливи відкинути на друшляк.
Після цього, залити ще раз водою, варити 15 хвилин, відкинути на друшляк і дочекатися, доки вода добре стече.
Тепер, слід почистити цибулю, помити та подрібнити її. Приготувати спеції, які найбільше подобаються. У цьому рецепті, що на фото, використовувались коріандр, чорний перець-горошок і базилік.
На сковороду, що має антипригарне покриття, треба налити рослинної олії без запаху, додати гливи, нарізку цибулі, мелені спеції та сіль.
Смажитися гриби повинні до золотистого відтінку. Потім, вогонь необхідно зменшити й готувати гливи під закритою кришкою, біля, 10 хвилин.
Готові гриби добре смакуватимуть із яким-небудь гарніром, але найкраще подати їх із картопляним пюре.
Гливи, смажені з цибулею, мають неймовірний пряний смак.