Щука, запечена в духовці й фарширована морквою та цибулею, є чудовим варіантом швидкого та смачного приготування риби на обід чи вечерю. Не варто лякатися назви страви. Рецепт насправді досить простий, а на приготування не прийдеться витрачати багато часу. Покроковий рецепт, із докладним описом усіх процесів і фотографіями, неодмінно допоможе під час приготування смачної рибної страви.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Кріп, Лимон, Морква, Перець чорний мелений, Риба, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Складники:
- 1 рибна тушка щуки (найкраще підійде невеликого розміру, десь, до 1 кілограма);
- 1-2 цибулини;
- 1-2 кружечки лимону;
- декілька гілочок кропу та петрушки;
- чорний перець мелений;
- соняшникова олія;
- сіль.
Як запекти щуку в духовці в фользі цілком
Запікати краще молоду невелику рибину. Її не треба вимочувати, позбуваючись специфічного запаху твані. Щуку потрібно ретельно помити від слизу, видалити нутрощі та зябра. Злегка посипати сіллю та чорним перцем.
Потім, необхідно нарізати на кільця цибулю, подрібнити петрушку з кропом. Всю цю начинку для щуки слід посолити, поперчити, скропити олією та соком лимону.
Після цього, черевце щуки необхідно фарширувати цибулею та зеленню. Зверху рибину треба збризнути рослинною олією та лимонним соком.
Фаршировану щуку потрібно розмістити на фольгу, біля неї помістити декілька скибочок коріння селери та моркви (вони, в результаті, стануть гарніром).
Потім, слід акуратно загорнути щуку в фольгу й відправити в контейнер або форму для запікання.
Готуватися щука повинна в розігрітій до 200 °C духовці протягом 20-30 хвилин. Коли пройде зазначений час, необхідно розкрити зверху фольгу, щоб рибка стала рум’яною. Для цього знадобиться ще 5-7 хвилин перебування в духовці.
Найсмачніше насолоджуватися щукою, запеченою в духовці цілком, фаршированою морквою та цибулею, в охолодженому вигляді. Така риба стане ідеальним поєднанням з овочами й будь-якими рибними соусами.
Такою “нехитрою” новою легкою та смачною стравою з щуки можна здивувати й порадувати рідних. Вона неодмінно сподобається кожному.