По сьогоднішній день пам’ятаю, як була ще дитиною і з великим задоволенням їла у бабусиній затишній хатині неймовірно смачний, наваристий та запашний червоний борщ. З того часу я перепробувала багато варіантів цієї гарячої першої страви, та вони не смакували, як той, бабусин борщик. Приготувати традиційний червоний борщ не складно. У мене зберігся рецепт бабусиного борщу, у якому є свої родзинки, тож сьогодні я радо поділюся з господарками цим давнім рецептом з покроковими фото, у якому описані всі етапи приготування. Якщо Ви будете точно дотримуватися викладеного рецепту, то у Вас вийде чудовий та смачний український борщ.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Болгарський перець, Бульйон, Буряк, Картопля, Квасоля, Кріп, М'ясо з кістками, Морква, Сіль, Соняшникова олія, Томатна паста, Цибуля
Кухня: Українська кухня
Щоб вийшов наваристий і смачний український борщ, необхідно запастися такими продуктами:
- свиняча рулька – 500 гр.;
- капуста – 200 гр.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- солодкий болгарський перець – 1 ш .;
- буряк – 1 шт. (невеликий);
- квасоля – половина склянки;
- соняшникова олія;
- сіль;
- зелень кропу або петрушки.
Як приготувати класичний український борщ з квасолею
На першому етапі приготування борщу потрібно на 2-3 години замочити квасолю та підготувати рідку основу для першої страви.
Основу смачного борщу становить наваристий м’ясний бульйон. Його потрібно варити зі свинячої м’ясистої рульки. Рульку варимо до повної м’якості. Тепер треба додати у бульйон квасолю, зробити менший вогонь та продовжувати варити при повільному кипінні.
Тим часом приготуємо засмажку для борщу. Цибулю шаткуємо напівкільцями, моркву нарізаємо тоненькою соломкою, обсмажуємо їх в олії.
За рецептом, у бабусин борщик необхідно до засмажки додати нарізаний солодкий перець та обсмажити разом з цибулею та морквою.
Найголовніший компонент українського класичного червоного борщу — буряк. Його нарізаємо якомога тоншою соломкою, додаємо у сковороду до овочів та тушкуємо десять хвилин.
Тепер потрібно в окремому посуді розвести томатну пасту у невеликій кількості бульйону (вистачить одного ополоника). Розведений томат виливаємо на овочі. Продовжуємо тушкувати засмажку ще десять хвилин.
Зварену рульку виймаємо та відкладаємо. А у киплячий бульйон додаємо нарізану на брусочки картоплю та нашатковану довгими смужками капусту.
На фото видно, яким повинен бути розмір капусти та картоплі.
Бульйон солимо за смаком та продовжуємо варити 7-10 хвилин.
Я розкрила усі таємниці бабусиного рецепту приготування справжнього українського борщу. Додам, що одразу до столу його не слід подавати. Він повинен настоятися, тоді смак буде насичений та ароматний.
Справжній червоний борщ розливаємо у глибокі тарілки (він повинен бути гарячим), кладемо шматочки вареного м’яса, сметану та притрушуємо петрушкою або кропом.
Та хто ж їсть смачний український борщ без традиційного солоного сала з ароматним часничком? Обов’язково поставте сало та часник на стіл та насолоджйтесь смачною трапезою.