Існує безліч рецептів приготування риби, але на особливу увагу заслуговує риба, запечена в духовці, тому що вона має неабиякий смак і не втрачає значну кількість корисних елементів. А ще важливо, що не обов’язково надавати перевагу дорогим сортам. Якщо уміти, то й, навіть, рибу з річки можна досить легко подати у вигляді апетитної запеченої страви. Неодмінно варто спробувати приготувати запропонований цю смачну рибну гарячу закуску: запечені карасі в сметані в духовці, за легким рецептом. Покрокові фото допоможуть орієнтуватися під час усіх необхідних процесів.
Інгредієнти: Карась, Лимонний сік, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Соняшникова олія
Основна частина цього рецепту – це маринування риби, тому що завдяки цьому, готова страва матиме насичений смак.
Складники:
- 4 карасі середнього розміру;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 1 ст. л. соняшникової олії.
Як приготувати карасів в сметані в духовці
Насамперед, перед запіканням карасів необхідно замаринувати. Тому, варто спочатку зайнятися підготовкою маринаду.
В окремій посудині потрібно змішати сметану з гірчицею, сіллю та перцем і ретельно все перемішати.
Підготовлену рибу, тобто почищену та без нутрощів, потрібно обмазати підготовленим маринадом з усіх сторін, обов’язково не забути про серединку. Карась повинен маринуватися 30 хвилин.
Потім, на змащену форму слід викласти карасів і відправити їх в розігріту до 200 °C духовку на 40 хвилин.
У запечених карасів солодкуватий смак та присмажена скоринка зверху.
Карасі з духовки в сметані смачні й самі по собі, але перед подачею на стіл їх бажано збризнути соком лимону або прикрасити лимонними кружечками.
Карасів сметані можна подавати на стіл, як загальну страву, так і порційно, тобто до гарніру. Це може бути картопляне пюре або відварений розсипчастий рис.