Звичайнісінькі курячі стегенця можуть подарувати багатий смак і користь, якщо їх не просто зварити чи засмажити, а запекти з начинкою всередині них. Сьогодні мова йтиме про фаршировані курячі стегенця в аерогрилі. Досвід господинь показує, що страва готується досить просто, а покроковий фоторецепт допоможе в цьому.
Інгредієнти: Курячі стегна, Морква, Селера, Хліб, Цибуля, Часник
Як фарширувати курячі стегенця
Щоб зручніше було працювати, стегенця потрібно завчасно помити та обсушити на паперових рушниках.
З допомогою гострого ножа слід трохи підрізати сполучну тканину й акуратно зняти шкіру, утворивши «панчоху». Кісточку потрібно перерубати, а суглоб залишити в «мішечку».
Шкірку необхідно посолити, посипати прянощами й залишити насичуватись ароматом.
Начинкою для фаршу буде куряче м’ясо, яке щойно відділяли від кістки з замоченим в молоці білим хлібом, цибулею, часником, морквою, селерою та прянощами для курки.
Потім, потрібно нарізати (можна подрібнити чопером) цибулю, коріння та куряче м’ясо з кісток.
До подрібнених м’яса та овочів необхідно додати віджатий від молока хліб, спеції та сіль.
Ретельно все перемішавши, фарш треба добряче “вибити”, щоб був в’язкішим.
Після, цього фаршем потрібно начинити шкіру, але сильно наповнювати не можна, інакше вона при запіканні лопне.
Отвори слід зашити або заколоти зубочистками.
У чашу мультиварки потрібно поставити варити сочевицю, а на палет зверху розмістити фаршировані стегна курки. Через 30-35 хвилин буде готова основна страва й гарнір також майже приготується.
Коли пройде 35 хвилин фаршировані курячі стегна необхідно перекласти в аерогриль й через 5-7 хвилин вийде апетитна страва з рум’яною скоринкою з двох сторін.
Сочевицю слід підсолити й додати до неї вершкового масла. Нейтралізувати смак сочевиці допоможуть домашній паприкаш і зелень цибулі.
Страва вийшла неймовірно смачною, багатою на білок і клітковину, тобто ідеально підходить для збалансованого харчування. Поціновувачі здорового харчування будуть від неї в захваті.