Напевно, нема такої людини, якій не подобалося б картопляне пюре. Але дехто з кулінарок не сильно люблять його готувати, вважаючи, що це довго та й позбутися усіх грудочок трохи важкувато. Хоча не все так складно, як декому здається, покроковий рецепт із фото є прямим доказом цього.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Картопля, Молоко, Сіль
Як приготувати картопляне пюре з молоком без грудочок
Щоб приготувати страву, знадобиться 1 кілограм картоплі.
Швидше пройде процес знімання шкірки з овочу, якщо взяти великі картоплини та скористатися овочечисткою.
Картопля звариться скоріше, якщо її нарізати на недуже дрібні шматки. Картопляну нарізку слід помістити в каструлю, де вона буде варитися.
Потім, її потрібно залити холодною водою, таким чином, щоб вона була вище поверхні кубиків, десь, на 1,5-2 см. Солити краще відразу ж, досвідчені господині запевняють, що це є запорукою ще смачнішої страви. Готовою картопля буде через хвилин 20 (готовність, переважно, перевіряють протикаючи її ножем, якщо шматки ледь розвалюються, то вона зварилася).
Доки готується картопля, потрібно нагріти в мікрохвильовій пічці 250-300 мілілітрів молока. Воно повинно бути гарячим. Якщо майбутнє пюре будуть їсти маленькі діти, то молоко варто скип’ятити.
Знявши картоплю з вогню, відвар необхідно злити.
Порада: Виливати картопляний відвар не варто. Якщо раптом виявиться, що молока треба ще, тобто готове пюре здаватиметься густуватим, тоді зробити його трохи рідшим можна з допомогою відвару. А ще це відмінна овочева основа для приготування якого-небудь супу.
Тепер, скориставшись товкачем (його форма та матеріал зовсім неважливі) гарячу картоплю необхідно розім’яти.
Для того, щоб пюре не мало грудочок, молоко треба вливати маленькими порціями.
Коли пюре стане однорідним, варто спробувати, чи в ньому достатньо солі. Якщо є потреба, то можна досолити. Після цього, необхідно додати 50 грамів вершкового масла. Воно має повністю розтопитися. Доки відбуватиметься процес розчинення, страву слід старанно перемішувати.
Порада: Добре, коли пюре ледь рідкувате, тому що після остигання воно загусне. Класичним доповненням такого картопляного гарніру є сарделька.
Ольга Матвій у своєму відеорецепті дасть іще більше важливих порад, як правильно приготувати смачне картопляне пюре без грудочок, із молоком і вершковим маслом.
Усі, хто знайде час для перечитування та перегляду цінних рекомендацій, а потім відтворить все у себе на кухні, переконаються, що готувати картопляне пюре без грудочок, із молоком і вершковим маслом зовсім не складно.