Як правильно приготувати довгозернистий розсипчастий рис на гарнір

Рис — це універсальний продукт. Якщо його правильно зварити, то він буде пухкий та розсипчастий та буде гарно виглядати як основний компонент в різноманітних салатах та запіканках, доповнить начинку в пиріжках. Також це чудовий гарнір, його можна додавати до багатьох страв. Як правильно приготувати на гарнір довгозернистий рис, детально розказується у сьогоднішньому рецепті з фото, які проілюструють процес.

Як зварити розсипчастий рис на гарнір на сковороді

Для багатьох страв на гарнір додають довгозернистий рис, адже він відмінно тримає форму і надає страві привабливого вигляду. Потрібно взяти одну склянку рисової крупи (у мене склянка об’ємом 200 грамів). Перед тим, як варити рис, я його ніколи не мию, тільки ретельно перебираю зернятка, щоб видалити сміття.

Рис на гарнір

У сковорідку вливаємо 4 столові ложки рослинної олії та добре нагріваємо. Далі висипаємо склянку рису в гаряче масло і протягом 1-2 хвилин прогріваємо його, весь час помішуючи.

Рис на гарнір

За цей час зернятка повинні побіліти або стати напівпрозорими. Слідкуйте, щоб вони не стали золотавого кольору, адже тоді крупа матиме гірший смак.

Рис на гарнір

Тепер вливаємо у сковорідку 3 склянки гарячої води. Пропорція повинна бути точно 1:3, змінювати не потрібно. Оскільки рис гарячий, вода повинна теж бути щойно закип’ячена.

Рис на гарнір

Солимо за смаком та чекаємо, коли вода закипить. Тоді робимо слабкий вогонь (менше середнього, але не мінімальний) та накриваємо сковорідку кришкою. Час варіння рису — приблизно 20 хвилин. Крупу не перемішуємо!

Хвилин за п’ять до кінця варіння проконтролюйте процес, щоб крупа не пригоріла.

Дуже важливо: потрібно використовувати сковорідку тільки з антипригарним покриттям. Тоді Ви точно будете впевнені, що рис не пригорить та не будете вишкрібати з дна залишки крупи.

Довгозерний розсипчастий рис на гарнір в сковороді

Коли вся вода википить, вимикаємо вогонь, рис перемішуємо, знову накриваємо кришкою, нехай він постоїть так ще 10-15 хвилин.

Якщо Ви дотримувались усіх порад, у Вас вийде чудовий, пухкий та розсипчастий рис. Тепер перекладаємо його на тарілки та подаємо до столу.

Довгозерний розсипчастий рис на гарнір

Завдяки тому, що ми додаємо рослинну олію, довгозернистий рис виходить дуже смачний, ніжний та розсипчастий. Головне — готувати точно за рецептом, і тоді результат буде відмінний.