Всім відомо, що їжа «фаст-фуд» шкідлива, адже її готують у маслі, яке не міняють, надто жирна і т. д. Та чомусь страви фаст-фуду люблять майже всі, і мало хто втримується від спокуси купити вуличну їжу. Та я пропоную чудовий спосіб побалувати себе недозволеною стравою без шкоди для організму — просто приготувати її в домашніх умовах. Тож сьогодні будемо готувати смачну домашню шаурму з курячим м’ясом у лаваші. У моїй родині шаурму обожнюють усі, тож я найчастіше готую її з дітьми та чоловіком. Таке спільне приготування їжі перетворюється в чудове родинне проведення часу і приносить одне задоволення. Пропоную Вам приготувати в домашніх умовах приголомшливо смачну та корисну шаурму за рецептом з покроково знятими фото.
Інгредієнти: Гірчиця, Кетчуп, Куряча грудка, Лаваш, Майонез, Морква по-корейськи, Часник
Основні продукти — це, звичайно, лаваш, м’ясо і соус. Всі інші компоненти Ви можете додавати за власним бажанням та відповідно смаків Ваших домашніх. Можна взяти будь-який сир, капусту та моркву по-корейськи, цибулю, помідори, свіжі або мариновані огірки. Я готую домашню шаурму з курячого філе, вважаю, що таке м’ясо найкраще, воно ніжне та нежирне. Тому сьогодні будемо начиняти лаваш курячим м’ясом та морквою по-корейськи, а приправимо це все кетчупом і майонезом з часником.
Як зробити домашню шаурму
Приготування почнемо з начинки. Вимиті курячі грудки розрізаємо на невеличкі шматочки, викладаємо на суху сковорідку (без додавання олії) та обсмажуємо, весь час помішуючи.
Далі займемося іншими компонентами. Гарний смак шаурмі надає часниковий майонез. Звичайно, готовий часниковий майонез можна просто купити в магазині, та краще приготувати його вдома, зі свіжим часничком. Беремо кілька очищених зубчиків часнику, пропускаємо через часникодавку та змішуємо у мисці зі звичайним майонезом. Виходить ароматний смачний соус для нашого фаст-фуду. Також дістаємо з холодильника моркву.
Важливо: лаваш для страви потрібен бути тільки свіжим, адже підсохлі коржі просто поламаються під час згортання, і смачна начинка випадатиме. Я цілий лаваш розрізаю на дві частини. Ви можете самі визначити потрібний розмір шаурми.
Всі складові готові, викладаємо на центр лаваша всю приготовану овочеву начинку, зверху шматочки курки, поливаємо майонезним соусом та кетчупом, додаємо гірчицю за смаком.
Тепер просто загортаємо лаваш конвертиком: спершу підгинаємо низ, а потім боки.
Готові конвертики з начинкою злегка обсмажуємо на сухій сковороді з усіх сторін.
Смачна та корисна домашня шаурма готова. Настав час усією родиною смакувати фаст-фуд, приготований власноруч.