Домашня шаурма з куркою в лаваші

Всім відомо, що їжа «фаст-фуд» шкідлива, адже її готують у маслі, яке не міняють, надто жирна і т. д. Та чомусь страви фаст-фуду люблять майже всі, і мало хто втримується від спокуси купити вуличну їжу. Та я пропоную чудовий спосіб побалувати себе недозволеною стравою без шкоди для організму — просто приготувати її в домашніх умовах. Тож сьогодні будемо готувати смачну домашню шаурму з курячим м’ясом у лаваші. У моїй родині шаурму обожнюють усі, тож я найчастіше готую її з дітьми та чоловіком. Таке спільне приготування їжі перетворюється в чудове родинне проведення часу і приносить одне задоволення. Пропоную Вам приготувати в домашніх умовах приголомшливо смачну та корисну шаурму за рецептом з покроково знятими фото.

Основні продукти — це, звичайно, лаваш, м’ясо і соус. Всі інші компоненти Ви можете додавати за власним бажанням та відповідно смаків Ваших домашніх. Можна взяти будь-який сир, капусту та моркву по-корейськи, цибулю, помідори, свіжі або мариновані огірки. Я готую домашню шаурму з курячого філе, вважаю, що таке м’ясо найкраще, воно ніжне та нежирне. Тому сьогодні будемо начиняти лаваш курячим м’ясом та морквою по-корейськи, а приправимо це все кетчупом і майонезом з часником.

Як зробити домашню шаурму

Приготування почнемо з начинки. Вимиті курячі грудки розрізаємо на невеличкі шматочки, викладаємо на суху сковорідку (без додавання олії) та обсмажуємо, весь час помішуючи.

Домашня шаурма з куркою в лаваші

Далі займемося іншими компонентами. Гарний смак шаурмі надає часниковий майонез. Звичайно, готовий часниковий майонез можна просто купити в магазині, та краще приготувати його вдома, зі свіжим часничком. Беремо кілька очищених зубчиків часнику, пропускаємо через часникодавку та змішуємо у мисці зі звичайним майонезом. Виходить ароматний смачний соус для нашого фаст-фуду. Також дістаємо з холодильника моркву.

Часниковий соус

Важливо: лаваш для страви потрібен бути тільки свіжим, адже підсохлі коржі просто поламаються під час згортання, і смачна начинка випадатиме. Я цілий лаваш розрізаю на дві частини. Ви можете самі визначити потрібний розмір шаурми.

Домашня шаурма з куркою в лаваші

Всі складові готові, викладаємо на центр лаваша всю приготовану овочеву начинку, зверху шматочки курки, поливаємо майонезним соусом та кетчупом, додаємо гірчицю за смаком.

Домашня шаурма з куркою в лаваші

Тепер просто загортаємо лаваш конвертиком: спершу підгинаємо низ, а потім боки.

Готові конвертики з начинкою злегка обсмажуємо на сухій сковороді з усіх сторін.

Домашня шаурма з куркою в лаваші

Смачна та корисна домашня шаурма готова. Настав час усією родиною смакувати фаст-фуд, приготований власноруч.