Шотландський м’ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці

Я обожнюю готувати і завжди шукаю нові цікаві рецепти.  Моє нещодавнє відкриття – «Шотландський м’ясний рулет з яйцем під грибним соусом».  Не знаю, чи дійсно ця страва має шотландське коріння, проте рецепт мені сподобався. Тому й вам пропоную приготувати цей м’ясний рулет з фаршу з начинкою.  Маю попередити: це не буде один м’ясний рулет.  Для кожного яйця буде своя м’ясна оболонка.  Готові рулети дуже привабливі та соковиті.  А неймовірний грибний соус не лише вдало доповнює страву, а й надає їй особливого пікантного смаку.  Я підготувала покроковий рецепт з фото, щоб і ви змогли порадувати своїх рідних та гостей цієї смачною стравою.

Для рулетів беремо:

  • 4 великі варені яйця (калібр Д-0);
  • 400 грам курячого філе;
  • 600 грам свинячої вирізки;
  • 2 цибулини шалот;
  • 1 куряче яйце калібру С-0 або Д-0;
  • 4-5 г великої морської солі;
  • пів чайної ложки сухого чебрецю;
  • пів чайної ложки сухого майорану;
  • 2 г меленого чорного перцю.

Для грибного соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт;
  • Морква середнього розміру – 2 шт;
  • Грибне асорті (білі гриби, опеньки, підосичники) – 250 г;
  • Свіжа петрушка – 2-3 гілочки;
  • Помідори – 2 шт;
  • Овочевий бульйон – 230 мл;
  • 20% вершки – 1230 мл;
  • Суміш солі та перцю – 1 ч.л.;
  • Сир Пармезан – 90 г;
  • Свіжий укроп – 2-3 гілочки.

Як готувати м’ясний рулет з яйцем всередині в духовці

М’ясний фарш для рулетів

Для м’ясорубки встановіть сіточку середнього розміру і помеліть курятину та свинину разом.  Далі дрібно шаткуємо цибулю шалот і пасеруємо на рослинній олії до золотавого кольору.  Додаємо цибулю в фарш.  Потім засипаємо усі сухі спеції, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо.

Запечена м'ясний рулет з фаршу з начинкою

Грибний соус

Відварюємо грибне асорті і дрібно перемелюємо за допомогою м’ясорубки.  Ріжемо цибулю напівкільцями і пасеруємо з потертою морквою у сковороді.  Коли цибуля і морква практично готові, додаємо до них подрібнені гриби і пасеруємо ще хвилин 7 на середньому вогні.

Запечена м'ясний рулет з фаршу з начинкою

Натираємо на тертці м’якоть томатів і додаємо до грибів.  Висипаємо спеції.  Потім виливаємо бульйон з вершками, додаємо порізану петрушку, доводимо соус до кипіння і знімаємо з вогню.

Запечена м'ясний рулет з фаршу з начинкою

Переливаємо грибний соус у глибоку жаростійку форму.

Запечена м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці

Як зробити м’ясні рулети з начинкою з варених яєць

Фарш ділимо на 8 частин.  Розрізаємо варені яйця навпіл.  Кожну половинку яйця кладемо в середину однієї порції фаршу, формуємо рулетик і кладемо його в грибний соус.  Решта рулетиків формуються аналогічно.

Запечена м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці

Натираємо пармезан на крупній тертці і посипаємо ним рулети.  Далі закриваємо форму фольгою і ставимо запікати у духовку на 45 хвилин при температурі 190°С.

Запечена м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці

Останні 12 хвилин витримуємо нашу м’ясну закуску без фольги.

Запечена м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці

Готові шотландські рулетики прикрасьте свіжим укропом.

Запечена м'ясний рулет з яйцем в грибному соусі в духовці

Ось такий запашний і красивий м’ясний рулет з яйцем у нас вийшов.  Сподіваюся, вам сподобався мій рецепт і ви ним не раз  скористаєтеся.