Я обожнюю готувати і завжди шукаю нові цікаві рецепти. Моє нещодавнє відкриття – «Шотландський м’ясний рулет з яйцем під грибним соусом». Не знаю, чи дійсно ця страва має шотландське коріння, проте рецепт мені сподобався. Тому й вам пропоную приготувати цей м’ясний рулет з фаршу з начинкою. Маю попередити: це не буде один м’ясний рулет. Для кожного яйця буде своя м’ясна оболонка. Готові рулети дуже привабливі та соковиті. А неймовірний грибний соус не лише вдало доповнює страву, а й надає їй особливого пікантного смаку. Я підготувала покроковий рецепт з фото, щоб і ви змогли порадувати своїх рідних та гостей цієї смачною стравою.
Інгредієнти: Бульйон овочевий, Вершки, Гриби, Зелень петрушки, Куряча грудка, Майоран, Морква, Перець чорний мелений, Помідори, Рослинна олія, Свиняча вирізка, Сир, Сіль, Спеції, Цибуля, Чебрець, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Для рулетів беремо:
- 4 великі варені яйця (калібр Д-0);
- 400 грам курячого філе;
- 600 грам свинячої вирізки;
- 2 цибулини шалот;
- 1 куряче яйце калібру С-0 або Д-0;
- 4-5 г великої морської солі;
- пів чайної ложки сухого чебрецю;
- пів чайної ложки сухого майорану;
- 2 г меленого чорного перцю.
Для грибного соусу:
- Цибуля ріпчаста – 3 шт;
- Морква середнього розміру – 2 шт;
- Грибне асорті (білі гриби, опеньки, підосичники) – 250 г;
- Свіжа петрушка – 2-3 гілочки;
- Помідори – 2 шт;
- Овочевий бульйон – 230 мл;
- 20% вершки – 1230 мл;
- Суміш солі та перцю – 1 ч.л.;
- Сир Пармезан – 90 г;
- Свіжий укроп – 2-3 гілочки.
Зміст
Як готувати м’ясний рулет з яйцем всередині в духовці
М’ясний фарш для рулетів
Для м’ясорубки встановіть сіточку середнього розміру і помеліть курятину та свинину разом. Далі дрібно шаткуємо цибулю шалот і пасеруємо на рослинній олії до золотавого кольору. Додаємо цибулю в фарш. Потім засипаємо усі сухі спеції, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо.
Грибний соус
Відварюємо грибне асорті і дрібно перемелюємо за допомогою м’ясорубки. Ріжемо цибулю напівкільцями і пасеруємо з потертою морквою у сковороді. Коли цибуля і морква практично готові, додаємо до них подрібнені гриби і пасеруємо ще хвилин 7 на середньому вогні.
Натираємо на тертці м’якоть томатів і додаємо до грибів. Висипаємо спеції. Потім виливаємо бульйон з вершками, додаємо порізану петрушку, доводимо соус до кипіння і знімаємо з вогню.
Переливаємо грибний соус у глибоку жаростійку форму.
Як зробити м’ясні рулети з начинкою з варених яєць
Фарш ділимо на 8 частин. Розрізаємо варені яйця навпіл. Кожну половинку яйця кладемо в середину однієї порції фаршу, формуємо рулетик і кладемо його в грибний соус. Решта рулетиків формуються аналогічно.
Натираємо пармезан на крупній тертці і посипаємо ним рулети. Далі закриваємо форму фольгою і ставимо запікати у духовку на 45 хвилин при температурі 190°С.
Останні 12 хвилин витримуємо нашу м’ясну закуску без фольги.
Готові шотландські рулетики прикрасьте свіжим укропом.
Ось такий запашний і красивий м’ясний рулет з яйцем у нас вийшов. Сподіваюся, вам сподобався мій рецепт і ви ним не раз скористаєтеся.