Сьогодні будемо готувати надзвичайно легкий, немов хмаринка, десерт. Це мусові міні-тістечка покриті дзеркальною глазур’ю (яка ще має назву глясаж) з шоколадом, ананасом та ківі. Тістечка виходять дуже смачні та ніжні. Солодкий присмак мусу та шоколаду вдало поєднується з кислинкою ананасового кулі та ківі. Виходить дуже гармонійний і незабутній смак. Достатньо приготувати такі тістечка хоча б раз, щоб зрозуміти: це дійсно найкращий десерт! Я радо поділюся своїм покроковим рецептом з фото. І у вас обов’язково вийде приготувати цей неймовірний десерт у домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершки, Вершкове масло, Вода, Гляссаж, Кондитерський глиттер, Лимонний сік, Сир маскарпоне, Сіль, Сметана, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Французька кухня
Нам знадобиться:
Для ананасового кулі:
- 380 г ( або 1 банка) консервованих ананасів;
- 15 мл лимонного соку;
- 250 мл гарячої питної води;
- 9 грам желатину + 60 мл води;
- 110 грам білого цукру;
- ½ свіжого ківі.
Для шоколадної начинки:
- 240 грам темного шоколаду 69%;
- 110 мл вершків 33% -35%;
- 25 грам солодковершкового масла 82%;
- 1 шт свіжого ківі.
Для основи (тіста):
- 180 г м’якого вершкового масла 72%;
- 1 яйце Д-1 (дієтичне яйце 1-ї категорії);
- 1 ст. ложка сметани 20%;
- ½ ч. дожка дрібної морської солі;
- 340-380 грам пшеничного борошна в / г;
- 1,5 ст. ложки цукру.
Для мусу:
- 350 мл вершків 33% ;
- 2 білки від яєць Д-1 (дієтичне яйце першої категорії);
- 170 г ванільної цукрової пудри;
- 150 г сиру маскарпоне;
- 8 г желатину + 40 мл води.
Для оздоблення тістечка:
- 1 порція шоколадного глясажу;
- кондитерська прикраса глітер.
Зміст
Як зробити мусове тістечко з дзеркальною глазур’ю вдома
Як приготувати желе – ананасове кулі
Все дуже просто. Перш за все замочуємо желатин. Консервовані ананаси змішуємо з гарячою водою, цукром і лимонним соком. Доводимо до кипіння і кип’ятимо пару хвилин. Потім перебиваємо до однорідної пюреподібної маси занурювальним блендером. Ставимо пюре на вогонь і знову доводимо до кипіння. Далі остуджуємо ананасове пюре до 80 °С і розводимо в ньому желатин.
Дно форми обертаємо харчовою плівкою. Форму ставимо на тверду поверхню (наприклад, дошку) і виливаємо у неї кулі. Доки желе не застигло, додаємо до нього дрібно порізану половинку ківі. Залишаємо ананасове кулі на столі до повного охолодження, а потім кладемо у морозилку, щоб воно повністю замерзло.
Коли кулі добре замерзне, дістаємо його з форми і повертаємо в морозилку. Воно нам поки не знадобиться.
Як робити шоколадну начинку
Вершки розігріваємо на середньому вогні до 75°С-80°С. В той же час, розтоплюємо масло і заливаємо ним шматочки шоколаду. Потім, вливаємо гарячі вершки в шоколад з маслом. Чекаємо три хвилини. Перемішуємо нашу масу лопаткою, доки шоколад повністю не розтане. Заповнюємо формочки шоколадною масою десь на 2/3. Коли маса трохи затвердіє, викладаємо на неї шматочки ківі. Кладемо формочки у морозилку.
Готуємо тісто – основу для тістечок
Перемішуємо усі компоненти для тіста в кухонному комбайні. Потім викладаємо тісто на робочу поверхню і формуємо щільну кульку. Якщо у вас тісто продовжує прилипати до рук, додайте трохи борошна. Тісто кладемо в пакет і залишаємо у морозилці на 10 хвилин. Потім розкатуємо пласт тіста, проколюємо його виделкою, щоб корж не деформувався, і випікаємо його при 180 °С 12-15 хвилин.
Щойно ви дістали готовий корж з духовки, одразу ж виріжте основи для майбутніх тістечок d = 8 см.
Як готувати мус для тістечок
Технологія приготування звичайна. Спочатку замочуємо желатин. Змішуємо маскарпоне з половиною порції цукрової пудри і збиваємо міксером. Окремо збиваємо білок з другою половиною порції цукрової пудри до стабільної, густої піни. За допомогою лопатки змішуємо білкову та сирну маси доки не отримаємо однорідний продукт.
Окремо збиваємо вершки до утворення м’яких піків і змішуємо їх з білково-сирною масою. Перемішуємо лопаткою. Желатин підігріваємо поки він не стане рідким. Доводимо желатинову рідину до 30 °С і вводимо її в мус. Знову перемішуємо.
Перекладаємо мус в кондитерський мішок.
Збираємо мусові міні-тістечка
Заповнюємо силіконові формочки (d = 6 см) мусом на 2/3 . У центр кладемо шоколадну начинку із шматочком ківі. Вирізаємо ананасове кулі і закриваємо ним шоколадну начинку, трохи притоплюючи його в мусі.
За допомогою спатули розрівнюємо мус по поверхні. Заморожуємо.
Дістаємо заморожені мусові основи з форми, ставимо їх на решітку і покриваємо шоколадною дзеркальною глазур’ю (глясажем). Не забувайте, що робоча температура глясажа 32-35 °С.
Обережно викладаємо мусові основи на форми з тіста.
Прикрашаємо мусові тістечка із дзеркальною глазур’ю кондитерським глітером.
Залишаємо десерт, щоб він розморозився і … Нарешті! Можна куштувати!
Я б сказала, що це не просто неймовірно смачні, а найкращі мусові тістечка із дзеркальною глазур’ю, шоколадом, ананасом та ківі! Ніжні, легкі, просто тануть у роті. Із зазначеної кількості продуктів, я приготувала 10 тістечок.