Смачні макарони з грибами, смаженими у сметанному соусі з цибулею пореєм і томатом

Макарони – відмінний варіант, щоб приготувати страву нашвидкуруч. Ці висушені вироби з тіста родом із сонячної Італії. Вони займають достатньо вагому нішу в повсякденному меню багатьох родин, адже, смачні та різноманітні страви з макаронів дуже легко приготувати на обід чи вечерю.
До того ж, макаронні вироби гармонійно поєднуються із різноманітними соусами та підливами. Отже, сьогодні пропоную приготувати макарони під вершковим соусом з грибами, цибулею-пореєм, сиром та томатом. За основу страви я беру італійську пасту Пенне рігате. Вони мають вигляд полого ребристого пір’я та виготовляються із пшениці твердих сортів. Покроково зроблені фото, що супроводжують рецепт, допоможуть всім швидко відтворити в домашніх умовах цю смакоту.

Отже, для страви нам знадобляться інгредієнти:

  • 400 гр макаронів Пенне рігате;
  • 300 гр грибів (гливи);
  • 200 гр цибулі-порею;
  • 100 гр сиру твердих сортів;
  • 70 гр томатної пасти;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 1 ч. ложка борошна;
  • свіжа зелень;
  • рослинна олія;
  • спеції та сіль за смаком.

Макарони в вершковому соусі з грибами, цибулею пореєм і томатом

Як приготувати макарони з грибами, сметаною та сиром

Для початку, приготуємо вершковий соус з грибами та цибулею. Робиться це напрочуд легко.

Як приготувати смачний соус для пасти

Для даної грибної підливи підійдуть будь-які гриби, що є в наявності. Мені, наприклад, з макаронами ідеально смакують гливи. Вони достатньо пружні та м’ясисті, до того ж, відмінно поєднуються з пореєм. Тож, подрібнюємо гриби у вигляді тонких смужок та відправляємо на сковороду з розпеченою олією. Смажимо на сильному вогні протягом 10 хвилин.

Макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Ретельно промиваємо стебло цибулі-порей, особливу увагу приділяємо пазухам листя. Видаляємо жорстку зелену частину листя та ріжемо стебло цибулі кільцями. Викладаємо подрібнений порей до грибів на сковороду, перемішуємо компоненти та смажимо близько 5-7 хвилин.

Макарони в вершковому соусі з грибами, цибулею пореєм і томатом

Основу нашого соусу солимо та приправляємо спеціями, додаємо томатну пасту та перемішуємо. Тушкуємо гриби з цибулею на слабкому вогні хвилин 10-15.

Макарони в вершковому соусі з грибами, цибулею пореєм і томатом

Далі, в соус потрібно додати борошно. Для цього, рівномірно посипаємо борошном вміст сковороди, щоб уникнути утворення грудочок. Завдяки борошну соус набуде потрібної густоти.

Макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Компоненти соусу перемішуємо до однорідності та вводимо порцію сметани або густих вершків. Після цього, можна додати невелику кількість гарячої води або молока, щоб отримати густу підливу потрібної вам густоти. Кількість рідини можете регулювати за власним смаком, чим більше доливаєте, тим рідшим вийде готовий соус в результаті. Після закипання тримаємо грибну підливу на мінімальному вогні ще, близько, 10 хвилин. При цьому, періодично перемішуйте вміст сковороди, щоб соус не підгорів!

Макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Як правильно зварити макарони

Поки вершковий соус з грибами та пореєм томиться на вогні, приготуємо макарони. В даному випадку у мене справжні італійські макарони Пенне рігате. Мені до вподоби макарони в стані аль денте (достатньо пружні при дегустації «на зуб»), тому я варю їх 9 хвилин у великій кількості води з додавання солі. Якщо ви віддаєте перевагу більш традиційному стану макаронів, можете збільшити час варіння для досягнення потрібної м’якості. Взагалі, рекомендований час варіння конкретних макаронних виробів можна подивитися на упаковці.

Готові макарони відкидаємо на друшляк та знову повертаємо в каструлю. Додаємо трохи оливкової олії, щоб запобігати злипанню. На цьому, страва майже готова – залишається тільки поєднати макарони та грибний соус.

Як оформити та подавати пасту з грибами

Для подачі страви до столу, розкладаємо відварені макарони в порційні тарілки, поливаємо зверху вершково-грибним соусом, додаємо трохи натертого твердого сиру та посипаємо свіжою зеленню.

Макарони з грибами у вершковому соусі, з цибулею пореєм і томатом

Як бачите, приготувати смачну та ситну другу страву на всю родину можна достатньо швидко і зовсім не складно.

Макарони в вершковому соусі з грибами, цибулею пореєм і томатом

Макарони з грибами – відео-рецепти

І на завершення, швидкий та простий у приготуванні відео-рецепт – дивовижно смачна паста з грибами та цибулею-пореєм з книги “Курси елементарної кулінарії” Гордона Рамзі.

Спробуйте приготуйте макарони з грибами і за відео-рецептом від Джейми Оливер. Цей варіант приготування грибної пасти теж незабутньо смачний.

Отже, пропоную кожному скористатися наявними рецептами та пригостити рідних на вечерю оригінальними макаронами з грибною підливою. Всім смачного!