Як варити кальмари для салату, щоб були м’які

Якщо ви задумали приготувати салат з кальмарами і не знаєте, як потрібно варити ці морепродукти, щоб вони були м’які, то ви точно потрапили за адресою. Дійсно, при звичайному варінні заморожених тушок у воді, практично, неможливо розрахувати точний час для того, щоб кальмари в салаті не стали гумовими. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе розібратися з цією проблемою на раз і два. Тож почнемо.

Як варити кальмари для салату

Насамперед тушки розморожуємо, а потім очищаємо від плівок і нутрощів.

Як почистити кальмари

Вичищені тушки складаємо в невелику каструльку.

Як зварити кальмари

Заливаємо кальмари окропом рівно на 1 хвилину. Столовою ложкою можна трохи допомагати тушкам, занурюючи їх у воду.

Як зварити кальмари

Зливаємо рідину і ще раз заливаємо кальмари окропом на 1 хвилину.

Як зварити кальмари

Усе! Кальмари повністю готові до приготування салату.

Як варити кальмари для салату, щоб були м'які

За рахунок того, що розморожені тушки кілька разів заливалися окропом, вони рівномірно проварилися і при цьому залишилися ніжними і соковитими. Знаючи як варити кальмари правильно, у вас вони тепер завжди будуть в салаті м’які, а не гумові.