Класичний угорський суп-гуляш з яловичини та овочів

Любителям смачненько поїсти угорська кухня пропонує оригінальну страву, що поєднує одразу і перше, і друге. Густий овочевий суп-гуляш з яловичини виходить настільки ситним, що ви надовго позбудетеся почуття голоду.

Тож, пропоную заощадити час та приготувати в одній каструлі страву, що замінить одразу і перше, і друге. Готуймо разом класичний суп-гуляш з яловичини та овочів по-угорськи. Сподіваюсь, покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко освоїти та просто відтворити в домашніх умовах рецепт ситного та густого супу.

Для страви потрібні такі продукти:

  • 0,5 кг яловичини;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,2 кг цибулі-порею;
  • 1-2 цибулі ріпчастої;
  • 2-3 болгарських перця;
  • 70 гр томатної пасти;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • 0,5 ч. ложки цукру;
  • 0,5 ч. ложки паприки;
  • кмин;
  • чорний перець (мелений та горошок);
  • сіль.

Густий суп-гуляш по-угорськи

Як приготувати суп-гуляш по-угорськи

Яловичину ретельно промиваємо та ділимо на порційні шматочки, розміром приблизно 2х3 см. Очищену ріпчасту цибулина нарізаємо тонкими півкільцями.

Угорський суп-гуляш з яловичини з овочами

Цибулю-порей ретельно миємо під струменем холодної води. Особливу увагу приділяємо глибоким пазухам листя, де може зібратися земля та інший бруд. Зазвичай, для приготування використовують лише білу частину стебла порею, але можна залишити й зелену частину листя, якщо воно достатньо свіже та пружне. Нарізаємо порей кільцями. Наступне фото демонструє вигляд підготовленої до приготування цибулі.

Угорський суп-гуляш з яловичини з овочами

Коли сезон овочів у розпалі, звичайно же, використовуємо для супу свіжий солодкий перець, в міжсезоння – можна сміливо замінити його замороженим. Перчик, також, нарізаємо кільцями або півкільцями.

Густий суп-гуляш по-угорськи

Шматочки м’яса та ріпчасту цибулю смажимо в олії на сковороді. Можна одразу приправити їх чорним перцем.

Густий суп-гуляш по-угорськи

До яловичини додаємо подрібнену цибулю-порей та продовжуємо смажити ще 5 хвилин.

Угорський суп-гуляш з яловичини з овочами

Наступним додаємо на сковороду солодкий перець. Продовжуємо тушкувати м’ясо з овочами ще 5 хвилин.

Густий суп-гуляш по-угорськи

Попередньо очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками та додаємо на сковороду. Після цього, тушкуємо компоненти супу-гуляшу ще 5-7 хвилин. На останньому етапі на сковороду відправляємо порцію томатної пасти та всі зазначені спеції – цукор, паприку, кмин та перець-горошок.

Угорський суп-гуляш з яловичини з овочами

Після цього, в м’ясо-овочеву суміш доливаємо воду. Її потрібно стільки, щоб вона вкрила всі компоненти на сковороді. Саме час посолити страву та можна залишити суп-гуляш тушкуватися на повільному вогні ще 20 хвилин. Наприкінці, до страви додаємо подрібнений або пропущений через прес часник та знімаємо сковороду з вогню.

Густий суп-гуляш по-угорськи

Дайте смачному овочево-м’ясному супу трохи настоятися та можете приступати до дегустації страви.

Угорський суп-гуляш з яловичини з овочами

Перед подачею до столу густий угорський суп-гуляш посипайте зеленню. Не зважаючи на досить густу консистенцію, суп рекомендується їсти ложкою, адже, шматочки м’яса та картоплі краще смакують разом із наваристою рідиною.

Угорський суп-гуляш – відео-рецепти

Щоб приготувати ідеальний, справжній угорський суп-гуляш правильно та смачно рекомендую використати поради авторів наступних відео.

Спробуйте приготувати цю традиційну страву угорської кухні за запропонованими рецептами та переконайтесь на власному досвіді, як це смачно!