Любителям смачненько поїсти угорська кухня пропонує оригінальну страву, що поєднує одразу і перше, і друге. Густий овочевий суп-гуляш з яловичини виходить настільки ситним, що ви надовго позбудетеся почуття голоду.
Інгредієнти: Болгарський перець, Зелена цибуля, Картопля, Кмин, Олія рослинна, Паприка, Перець чорний мелений, Сіль, Томатна паста, Цибуля ріпчаста, Цукор, Часник, Яловичина
Кухня: Угорська кухня
Тож, пропоную заощадити час та приготувати в одній каструлі страву, що замінить одразу і перше, і друге. Готуймо разом класичний суп-гуляш з яловичини та овочів по-угорськи. Сподіваюсь, покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко освоїти та просто відтворити в домашніх умовах рецепт ситного та густого супу.
Для страви потрібні такі продукти:
- 0,5 кг яловичини;
- 0,5 кг картоплі;
- 0,2 кг цибулі-порею;
- 1-2 цибулі ріпчастої;
- 2-3 болгарських перця;
- 70 гр томатної пасти;
- 3-4 зубчики часнику;
- рослинна олія;
- 0,5 ч. ложки цукру;
- 0,5 ч. ложки паприки;
- кмин;
- чорний перець (мелений та горошок);
- сіль.
Як приготувати суп-гуляш по-угорськи
Яловичину ретельно промиваємо та ділимо на порційні шматочки, розміром приблизно 2х3 см. Очищену ріпчасту цибулина нарізаємо тонкими півкільцями.
Цибулю-порей ретельно миємо під струменем холодної води. Особливу увагу приділяємо глибоким пазухам листя, де може зібратися земля та інший бруд. Зазвичай, для приготування використовують лише білу частину стебла порею, але можна залишити й зелену частину листя, якщо воно достатньо свіже та пружне. Нарізаємо порей кільцями. Наступне фото демонструє вигляд підготовленої до приготування цибулі.
Коли сезон овочів у розпалі, звичайно же, використовуємо для супу свіжий солодкий перець, в міжсезоння – можна сміливо замінити його замороженим. Перчик, також, нарізаємо кільцями або півкільцями.
Шматочки м’яса та ріпчасту цибулю смажимо в олії на сковороді. Можна одразу приправити їх чорним перцем.
До яловичини додаємо подрібнену цибулю-порей та продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
Наступним додаємо на сковороду солодкий перець. Продовжуємо тушкувати м’ясо з овочами ще 5 хвилин.
Попередньо очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками та додаємо на сковороду. Після цього, тушкуємо компоненти супу-гуляшу ще 5-7 хвилин. На останньому етапі на сковороду відправляємо порцію томатної пасти та всі зазначені спеції – цукор, паприку, кмин та перець-горошок.
Після цього, в м’ясо-овочеву суміш доливаємо воду. Її потрібно стільки, щоб вона вкрила всі компоненти на сковороді. Саме час посолити страву та можна залишити суп-гуляш тушкуватися на повільному вогні ще 20 хвилин. Наприкінці, до страви додаємо подрібнений або пропущений через прес часник та знімаємо сковороду з вогню.
Дайте смачному овочево-м’ясному супу трохи настоятися та можете приступати до дегустації страви.
Перед подачею до столу густий угорський суп-гуляш посипайте зеленню. Не зважаючи на досить густу консистенцію, суп рекомендується їсти ложкою, адже, шматочки м’яса та картоплі краще смакують разом із наваристою рідиною.
Угорський суп-гуляш – відео-рецепти
Щоб приготувати ідеальний, справжній угорський суп-гуляш правильно та смачно рекомендую використати поради авторів наступних відео.
Спробуйте приготувати цю традиційну страву угорської кухні за запропонованими рецептами та переконайтесь на власному досвіді, як це смачно!