Курячі стегна тушковані в соусі з маринованих огірків

В цій статті мова йтиме про дуже просту в приготуванні й смачну страву. З легкістю орієнтуватися в рецепті допоможуть покрокові фото.Курячі стегна тушковані в овочевому соусі з маринованих огірків – це дуже оригінально й смачно. Готується ця страва на сковороді досить швидко. Самі в цьому переконаєтесь, коли ознайомитесь з рецептом.

Для приготування знадобиться підготувати:

  • 4 охолоджені курячі стегна;
  • 1 морквину;
  • 1 ріпчасту цибулину;
  • 2 мариновані огірки;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 200 мл води;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • сіль за смаком.

Стегенця в соусі з огірків

Як приготувати курячі стегна смачно й незвично

Для того, щоб м’ясо вийшло дуже ніжним, курячі стегенця повинні бути остудженими чи до кінця розмороженими.

На розігрітій сковороді на рослинній олії необхідно обсмажити (5-7 хвилин) стегенця шкіркою вниз. В результаті повинна утворитися апетитна рум’яна скоринка. Вогонь має бути сильним.

Курячі стегна тушковані з цибулею, морквою і маринованими огірками

Шматочки потрібно обсмажувати з двох сторін. Потім, підготовлені курячі стегна на деякий час треба залишити на тарілці.

Стегенця в соусі з огірків

Після цього, в цю ж сковорідку необхідно додати трохи олії та викласти зверху нарізану моркву й цибулю.

Курячі стегна тушковані в соусі з маринованих огірків

Встановивши середній вогонь, потрібно обсмажити овочі й додати до них столову ложку борошна.

Курячі стегна тушковані з цибулею, морквою і маринованими огірками

Потім, слід перемішати муку зі смаженими овочами й підкреслити їх смак, додавши томатну пасту.

Стегенця в соусі з огірків

Після, в сковороду необхідно вкинути терті на великій тертці огірки.

Стегенця в соусі з огірків

До овочів налити склянку води, посолити й тушкувати 2-3 хвилини.

Стегенця в соусі з огірків

Потім, необхідно повернути в сковорідку стегна. Зверху м’ясо можна полити овочевим соусом.

Курячі стегна тушковані з цибулею, морквою і маринованими огірками

Накрити сковороду кришкою і тушкувати страву на повільному вогні протягом 40 хвилин.

Курячі стегна тушковані в соусі з маринованих огірків

Готові курячі стегна з соусом можна подавати з гарніром і без нього.

Курячі стегна тушковані з цибулею, морквою і маринованими огірками

Тушковане м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим, а соус густим і смачним.

Курячі стегна тушковані в соусі з маринованих огірків

Якщо в холодильнику є мариновані чи квашені огірки, то обов’язково варто спробувати приготувати з них не тільки підливу з овочів для курки, але й смачний картопляний суп з фрикадельками та маринованими огірками.