В цій статті мова йтиме про дуже просту в приготуванні й смачну страву. З легкістю орієнтуватися в рецепті допоможуть покрокові фото.Курячі стегна тушковані в овочевому соусі з маринованих огірків – це дуже оригінально й смачно. Готується ця страва на сковороді досить швидко. Самі в цьому переконаєтесь, коли ознайомитесь з рецептом.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Курячі стегна, Морква, Олія рослинна, Сіль, Томатна паста, Цибуля ріпчаста
Для приготування знадобиться підготувати:
- 4 охолоджені курячі стегна;
- 1 морквину;
- 1 ріпчасту цибулину;
- 2 мариновані огірки;
- 1 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 200 мл води;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- сіль за смаком.
Як приготувати курячі стегна смачно й незвично
Для того, щоб м’ясо вийшло дуже ніжним, курячі стегенця повинні бути остудженими чи до кінця розмороженими.
На розігрітій сковороді на рослинній олії необхідно обсмажити (5-7 хвилин) стегенця шкіркою вниз. В результаті повинна утворитися апетитна рум’яна скоринка. Вогонь має бути сильним.
Шматочки потрібно обсмажувати з двох сторін. Потім, підготовлені курячі стегна на деякий час треба залишити на тарілці.
Після цього, в цю ж сковорідку необхідно додати трохи олії та викласти зверху нарізану моркву й цибулю.
Встановивши середній вогонь, потрібно обсмажити овочі й додати до них столову ложку борошна.
Потім, слід перемішати муку зі смаженими овочами й підкреслити їх смак, додавши томатну пасту.
Після, в сковороду необхідно вкинути терті на великій тертці огірки.
До овочів налити склянку води, посолити й тушкувати 2-3 хвилини.
Потім, необхідно повернути в сковорідку стегна. Зверху м’ясо можна полити овочевим соусом.
Накрити сковороду кришкою і тушкувати страву на повільному вогні протягом 40 хвилин.
Готові курячі стегна з соусом можна подавати з гарніром і без нього.
Тушковане м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим, а соус густим і смачним.
Якщо в холодильнику є мариновані чи квашені огірки, то обов’язково варто спробувати приготувати з них не тільки підливу з овочів для курки, але й смачний картопляний суп з фрикадельками та маринованими огірками.