Смачна й корисна індича печінка в томаті на сніданок, може стати прекрасним замінником ковбас і сосисок з магазину. Цей натуральний продукт має велику харчову цінність. Він містить у своєму складі багато вітамінів групи К і В12. Смакові властивості страви обов’язково припадуть до душі кожному з членів сім’ї. Простий покроковий рецепт ілюстрований фотографіями, полегшить процес приготування.
Інгредієнти: Зелень, Кетчуп, Лавровий лист, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Печінка індичих, Сіль морська, Томатний сік
Складники:
- 450 грамів індичої печінки;
- 1 стакан томатного соку;
- 1 ч. л. морської солі;
- 1-2 лаврові листи;
- пів ч. л. чорного меленого перцю;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- зелень та кетчуп для презентації страви.
Як смачно посмажити індичу печінку в томаті
Куплену свіжу печінку, навіть, не дивлячись на те, що вона не має сторонніх запахів, необхідно оглянути. Для щоб на ній, ні в якому разі, не залишилось жовчних міхурів, а потім помити її під краном.
Сковороду потрібно розігріти, налити в неї оливкову олію (бажано без запаху), а зверху печінку.
Посипати печінку морською сіллю (за її відсутності можна й звичайною), додати лист лавру та чорний перець (мелений).
Обсмажувати печінку потрібно з двох сторін до рум’яної скоринки.
Потім, налити томатного соку й тушкувати під кришкою на повільному вогні доти, доки не випарується рідина. Це, приблизно, займе 25-30 хвилин. Час від часу страву варто помішувати.
Готову тушковану індичу печінку необхідно залишити ще трохи під кришкою, щоб вона остигла та настоялась.
Перед подачею на стіл страву потрібно посипати дрібно нарізаною зеленню. Ще для прикраси можна застосувати кетчуп.
Тушкована індича печінка в томаті має ніжний, соковитий смак з приємною кислинкою, що дає томатний сік. У розрізі індича печінка виглядає дуже апетитно (як на фото).
Смачна індича печінка в томатному соку приємно здивує своїм смаком гостей та рідних. Тому крім задоволення від приготування, господиня матиме змогу отримати масу компліментів.