Дуже правильно робити багато фрикадельок, щоб була можливість заморозити їх ще й про запас. Потім вийде значно зекономити час при приготуванні супів.Кілька десятків м’ясних кульок в морозилці ніколи не завадить. Часто буває так, що часу на приготування обіду чи вечері зовсім мало. Тому варто зупинити свою увагу на рецепті картопляного супу з фрикадельками й маринованими огірками з покроковими фото, що вариться лише за 30 хвилин. Детально ознайомитись з приготування м’ясних кульок можна в статті про спосіб варіння розсипчастої гречки з фрикадельками на сковороді.
Інгредієнти: Вода, Картопля, Лавровий лист, Мариновані огірки, Морква, Сіль, Томатна паста, Фрикадельки, Цибуля ріпчаста
Інгредієнти:
- півтора літра води;
- 150 грамів маринованих огірків (2 середні огірочки);
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 морквина;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 2 середні чи 1 велика картоплина;
- 12 фрикадельок;
- 1 лавровий лист;
- сіль за смаком.
Як зварити картопляний суп з фрикадельками та маринованими огірками
Для початку, необхідно почистити й нарізати на кубики або брусочки картоплю.
Фрикадельки, як уже говорилося, використовуються в замороженому вигляді. Їх потрібно готувати зі свинячо-яловичого або свинячого фаршу з подрібненою ріпчастою цибулею, спеціями та рисом (можна й без нього).
Потім, закип’ятити півтора літра води.
В киплячу воду закласти напівфабрикати та перемішати їх, щоб не прилипли до дна каструлі. Додати сіль.
Коли фрикадельки покиплять 5 хвилин, до них можна вкинути картоплю.
Мариновані огірки необхідно потерти на великій тертці.
Після цього, варто приготувати засмажку. Цибулю і моркву потрібно почистити, нарізати та обсмажити їх на сковорідці в рослинній олії. Овочі не потрібно доводити до рум’яного відтінку, головне, щоб вони віддали свій аромат олії.
До цибулі та моркви слід додати огірки та 1 склянку бульйону, з-під фрикадельок.
Овочі повинні кипіти 5 хвилин.
Потім, до них треба додати 2 столові ложки томатної пасти.
Кип’ятити овочі в томаті ще біля 3 хвилин.
Коли картопля в бульйоні буде майже готовою, до неї можна додавати тушковані овочі.
Додавши лавровий лист, суп повинен кипіти на середньому вогні ще 5 хвилин.
Картопляний суп з фрикадельками й маринованими огірками, обов’язково, сподобається всій сім’ї, тому що він дуже смачний та ароматний.
Також, можна пригостити своїх рідних смачним томатним супом з фрикадельками або ароматним розсольником з сухими грибами та маринованими огірками. Другою стравою можуть стати курячі стегенця тушковані у соусі з маринованих огірків, за простим і незвичним рецептом. Гарніром до м’яса може бути будь-що, тут все залежить від смаку та настрою.