Рецепт приготування томатного супу з фрикадельками завжли допоможе вам нагодувати сім’ю обідом або вечерею. Використання консервованих у власному соку помідорів і часнику надає супу незабутній смак і аромат. Пропоную разом зі мною зварити суп з томатів, використовуючи, як шпаргалку, цей простий рецепт з покроково відзнятими фото.
Інгредієнти: Вода, Зелень, Майонез, Морква, Помідори консервовані, Рис, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Фарш м'ясний, Цибуля, Часник
Основні інгредієнти для томатного супу
Консервовані помідори – банка 740 грам. Я люблю використовувати томати у власному соку тому, що смак у них не дуже гострий і оцет відчувається менше. При цьому, сік від помідор можна перелити в склянку і випити, як напій.
Помідори дістаємо з банки і зчищають з них шкірку.
Потім подрібнюємо томати блендером до стану пюре.
Фрикадельки – 300 грам. Я використовувала, раніше приготовлений, заморожений напівфабрикат. Якщо придбати готові фрикаделки немає можливості, то зробити їх самостійно не складе труднощів. Для цього потрібно 250 грам м’ясного фаршу і 1 велика цибулина. Цибулю подрібнюємо блендером або м’ясорубкою, і змішуємо з фаршем. Фрикадельки формуємо розміром з перепелине яйце.
100 грам – рису. Для супу краще підійде звичайний довгозерний рис, можна використовувати і пропарений.
Цибулю і моркву – по одній штуці.
Часник свіжий – 2 зубчики.
Як приготувати томатний суп з фрикадельками
Насамперед чистимо цибулю і моркву. Цибулю подрібнюємо кубиком, моркву – через тертку. Обсмажуємо овочі на невеликій кількості рослинної олії.
Тим часом, ставимо на вогонь каструлю з 1,5 літрами води. Як тільки вода закипить, опускаємо в неї рис.
Відразу ж після закипання води з рисом зменшуємо вогонь і опускаємо в суп фрикадельки. Якщо закладати фрикадельки в сильно вируючий бульйон, то він може стати каламутним. Варимо рис з фрикадельками 5 хвилин.
Наступним етапом вводимо обсмажені цибулю і моркву. Додаємо подрібнені томати і сіль. Варимо суп до готовності рису – хвилин 20.
Поки вариться суп, підготуємо часник. Очистимо зубчики від лушпиння. Кожен зубчик розплющити плоскою стороною ножа, а потім наріжемо смужками. Такий спосіб вважається кращим, в порівнянні з продавлюванням часнику через прес.
Суп готовий. Вимикаємо конфорку і опускаємо в суп подрібнений часник. Закриваємо кришку і даємо настоятися супчику хвилин 20.
Розливаємо ароматний і дуже смачний томатний суп з фрикадельками по тарілках. За бажанням, його можна присипати зеленню і присмачнити майонезом або сметаною.
Ось такий гарний супчик з помідорами, рисом і фрикадельками у нас вийшов! Консервовані у власному соку помідори і свіжий часник надають томатному супу незабутній аромат. Спробуйте зварити самі!