Смачний томатний суп з фрикадельками з консервованих у власному соку помідорів

Рецепт приготування томатного супу з фрикадельками завжли допоможе вам нагодувати сім’ю обідом або вечерею. Використання консервованих у власному соку помідорів і часнику надає супу незабутній смак і аромат. Пропоную разом зі мною зварити суп з томатів, використовуючи, як шпаргалку, цей простий рецепт з покроково відзнятими фото.

Основні інгредієнти для томатного супу

Консервовані помідори – банка 740 грам. Я люблю використовувати томати у власному соку тому, що смак у них не дуже гострий і оцет відчувається менше. При цьому, сік від помідор можна перелити в склянку і випити, як напій.

Томати в соку

Помідори дістаємо з банки і зчищають з них шкірку.

очищаємо помідори

Потім подрібнюємо томати блендером до стану пюре.

подрібнюємо блендером

Фрикадельки – 300 грам. Я використовувала, раніше приготовлений, заморожений напівфабрикат. Якщо придбати готові фрикаделки немає можливості, то зробити їх самостійно не складе труднощів. Для цього потрібно 250 грам м’ясного фаршу і 1 велика цибулина. Цибулю подрібнюємо блендером або м’ясорубкою, і змішуємо з фаршем.  Фрикадельки формуємо розміром з перепелине яйце.

фрикадельки

100 грам – рису. Для супу краще підійде звичайний довгозерний рис, можна використовувати і пропарений.

Рис

Цибулю і моркву – по одній штуці.

Часник свіжий – 2 зубчики.

Як приготувати томатний суп з фрикадельками

Насамперед чистимо цибулю і моркву. Цибулю подрібнюємо кубиком, моркву – через тертку. Обсмажуємо овочі на невеликій кількості рослинної олії.

смажимо цибулю і моркву

Тим часом, ставимо на вогонь каструлю з 1,5 літрами води. Як тільки вода закипить, опускаємо в неї рис.

додаємо рис

Відразу ж після закипання води з рисом зменшуємо вогонь і опускаємо в суп фрикадельки. Якщо закладати фрикадельки в сильно вируючий бульйон, то він може стати каламутним. Варимо рис з фрикадельками 5 хвилин.

додаємо фрикадельки

Наступним етапом вводимо обсмажені цибулю і моркву. Додаємо подрібнені томати і сіль. Варимо суп до готовності рису – хвилин 20.

додаємо овочі і томатне пюре

Поки вариться суп, підготуємо часник. Очистимо зубчики від лушпиння. Кожен зубчик розплющити плоскою стороною ножа, а потім наріжемо смужками. Такий спосіб вважається кращим, в порівнянні з продавлюванням часнику через прес.

часник

Суп готовий. Вимикаємо конфорку і опускаємо в суп подрібнений часник. Закриваємо кришку і даємо настоятися супчику хвилин 20.

готовий суп

Розливаємо ароматний і дуже смачний томатний суп з фрикадельками по тарілках. За бажанням, його можна присипати зеленню і присмачнити майонезом або сметаною.

Томатний суп

Ось такий гарний супчик з помідорами, рисом і фрикадельками у нас вийшов! Консервовані у власному соку помідори і свіжий часник надають томатному супу незабутній аромат. Спробуйте зварити самі!