Млинці – дуже поширена страва, в кожній країні готують і називають їх по-різному. Але кожна господиня вибирає той рецепт, з яким менше клопоту, а млинці виходять завжди гарними та смачними. Мій улюблений варіант цієї страви – тонкі млинці на молоці з дірочками. Пропоную вам свій таємний, але дуже вдалий рецепт. 😉 Скільки я ним користувалася, в мене ще жодного разу не було випадку, коли б млинці вийшли поганими. До свята Масляної такий рецепт саме те, що треба!
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Молоко, Рослинна олія, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Рецепт водночас простий та швидкий – можете в цьому переконатись самі, приготувавши гору смачних ажурних млинців на молоці.
Треба взяти наступні продукти:
- 900 мл молока;
- 5 яєць;
- 280 гр борошна;
- 100 мл рослинної олії;
- 100 гр цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1 пакет ваніліну.
Зміст
Як зробити тісто для млинців на молоці
Щоб заощадити час і завести тісто без грудочок, я завжди змішую складові міксером або у кухонному комбайні.
Спочатку в чашу виливаю молоко. Перед цим я його не підігріваю, але ви можете це зробити – на результат температура молока не впливає. Наступними вбиваю яйця, додаю ванілін, цукор з содою.
Далі безпосередньо переходжу до секрету цього тіста: борошно додаю в три етапи. Першу частину висипаю зразу та включаю комбайн на 3-4 хвилини, далі другу частину і знову перемішую, а потім останню. Наприкінці включаю комбайн хвилин на 5-7, щоб добре замісити тісто.
Тісто виходить дуже гарне, однорідне, але на перший погляд виглядає трохи густуватим. Переливаю його у глибокий посуд, але смажити млинці ще зарано. Йому треба дати 15 хвилин постояти – за цей час з муки почне виділятися клейковина. Краще цей час тісту провести десь у теплому місці.
Перед тим як смажити, у тісто додаю олію та перемішую його ретельно.
Після цього, млинцеве тісто набирає саме тієї структури та густини, яка потрібна.
Як пекти тонкі млинці
Пательню ставлю на вогонь, добре розігріваю. Зауважте: в залежності від посуду, млинці будуть смажитись швидше або повільніше.
Олію додають у млинці, щоб вони не приставали до пательні. Але додатково змащують пательню шматком сала чи олією. Я звикла змащувати салом, як мене колись навчила бабуся. Це дуже зручно: наколюєш сало на виделку і можна користуватись під час всього смаження.
Щоб млинці виходили тоненькими, треба щоб пательня була добре розігріта, а тіста наливати потрібну кількість. Наливаю ополоником та прокручую пательню, щоб заповнити всю поверхню.
Слідкуйте! Млинці з дірочками смажаться дуже швидко. Як тільки одна сторона підрум’яниться, перегортайте на другу.
Готові тонкі млинці складайте на широку плоску тарілку. Ще можна кожний спечений млинчик змащувати розтопленим вершковим маслом. В цьому випадку вони будуть м’якими, з приємним вершковим присмаком.
Ось які виходить млинці на молоці за цим рецептом: рум’яні, ажурні, ароматні! Смакують хоч зі сметаною, а хоч і з медом, варенням чи згущонкою.
Тонкі млинці на молоці з дірочками – відео-рецепт
На завершення, пропонуємо спробувати приготувати в домашніх умовах тонкі смачні ажурні млинці і за перевіреними авторським рецептами з ютуба. Як завжди, у кожного автора-кулінара є свої важливі тонкощі та секрети приготування. Отже, рекомендуємо!
Перший запропонований нами відео-рецепт так само, як і покроковий рецепт з фото, демонструє приготування налисників з содою.
А такі мереживні красені виходять без додавання, соди, розпушувача або дріжджів. Щоб насмажити їх дома, просто слідуйте простим правилам,про які дізнайтесь від автора відео.