Більшість кухарів вважають, що омлет – це страва для лінивих. Можливо вони і мають рацію, адже готувати його, дійсно, дуже легко та швидко. Звісно, тільки за умови, що ти знаєш як готувати цю страву швидкого приготування правильно. Тільки при використанні правильного рецепту омлет вийде ніжним та повітряним. Пропоную сьогодні приготувати смачний повітряний омлет на сметані з сиром. Свій домашній покроково оформлений рецепт з фото, цієї страви з яєць, пропоную і вам.
Інгредієнти: Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сіль, Сметана, Яйце
Інгредієнти:
- яйця курячі – 3 шт.;
- сметана – 1,5 ст. ложки;
- твердий сир – 50 гр.;
- сіль та перець – за смаком;
- рослинна олія – для смаження.
Зміст
Як зробити омлет на сметані на сковороді
Беремо глибоку миску та вбиваємо туди яйця.
Приправляємо яйця сіллю та починаємо збивати. Можна скористатись міксером, а можна швиденько збити яйця виделкою чи вінчиком. Додаємо в яєчну масу сметану та знову збиваємо до однорідності. Якщо любите спеції, можна додати за бажанням трави та інші натуральні приправи чи зелень.
Розігріваємо олію на сковороді.
Виливаємо яєчну масу.
Сковороду накриваємо кришкою. Після цього, омлет буквально на очах збільшується в об’ємі.
На наступному фото Ви можете оцінити пишну текстуру омлету до його перевертання.
Обережно перевертаємо омлет. Для зручності, можна поділити велику порцію яєць на чверті та перевертати частинами, але страву з трьох яєць можна легко перевернути одним махом.
Твердий сир натираємо на тертці та висипаємо на центральну частину омлету з сметаною. Знову накриваємо кришкою.
За пару хвилин омлет готовий і поширює спокусливий аромат навкруги!
НА ЗАМІТКУ:
Розповсюджена помилка – додавання соди до яєць з метою зробити страву більш пишною. На жаль сода додає яйцям не стільки об’єму, скільки неапетитний синій відтінок. Омлет виходить достатньо пишним та має насичений жовтий колір і без соди. Головне – ретельно збити яйця. А в літній сезон можна додатково зробити «підложку» з томатів, щоб отримати соковитий та ніжний овочевий омлет.
Якщо прагнете додати калорійності своїй страві з яєць та зробити її більш ситною, можете покласти до неї м’яса чи ковбаси. За допомогою різних начинок можна отримати безліч смачних різновидів омлету. Однак, незмінною буде основа страви – смачний класичний омлет.
Омлет зі сметаною – відео-рецепт