Коли приходить весна, хочеться смакувати весняними стравами. Однією з таких є окрошка. Вона манить на кухню звабливим ароматом свіжого огірка, тому встояти перед цією стравою не може ніхто. Готуючи за цим рецептом, потрібно буде використовувати багато вітамінної зелені, саме такі продукти повинні бути в раціоні у весняний час. Запропонована окрошка буде готуватися на воді й майонезі, без квасу. Рецепт популярного холодного супу покроково ілюстрований фото, з якими легше буде орієнтуватися під час кулінарного процесу.
Інгредієнти: Вода, Зелена цибуля, Зелень кропу, Зелень петрушки, Картопля, Ковбаса копчена, Лимонна кислота, Майонез, Огірок, Сіль морська, Яйце
Складники:
- 4 картоплини;
- 3 курячі яйця;
- 250 грамів копченої ковбаси;
- 1 огірок;
- пучок кропу;
- пучок петрушки;
- пучок зеленої цибулі;
- 150 грамів майонезу;
- 1,2 літра води;
- пів або 1 ч. л. лимонної кислоти;
- 1 ч. л. морської солі.
Як приготувати окрошку на воді з майонезом, ковбасою, овочами та зеленню
Для початку, слід зварити до готовності картоплю і яйця. Потім, остудити їх і почистити та підготувати інші інгредієнти, необхідні для приготування окрошки. Помити зелень і огірок.
Всі продукти можна нарізати відразу ж в каструлю або спочатку на дощечці, а потім перекласти їх в посудину. Для подрібнення картоплі та яєць є спеціальна сіточка. З її допомогою, з цим процесом можна справитися за декілька хвилин. Якщо сітки нема, то можна скористатися ножем.
Огірок необхідно нарізати так, як всі складники, й також висипати в каструлю.
Ковбасу почистити від плівки та нарізати.
Зелень подрібнити, як зображено на фотографії. Це “найароматніша справа”. Здається, що весна “ввійшла” на кухню.
Після нарізання складників, їх слід заправити майонезом з морською сіллю й лимонною кислотою. Майонез краще застосувати домашній, але можна й магазинний. Багатьом подобається окрошка на воді з оцтом, але лимонна кислота гарно його замінить. Замість морської солі також можна використати звичайну.
Перемішуючи всі інгредієнти в каструлі, можна насолодитися неповторним ароматом, який обіцяє дуже смачний обід.
Воду для окрошки потрібно брати кип’ячену та охолоджену. Додавати її в холодний суп варто невеликими порціями, акуратно перемішуючи. Це останній етап в приготуванні смачної весняної окрошки на воді й майонезі. Залишається лише оцінити смак і зрозуміти чи достатньо морської солі та лимонної кислоти.
Готова страва має настоятися, хоча б 10 хвилин. Після чого, її варто розлити в порційні тарілочки.
Смачна, вітамінна й ситна весняна окрошка подарує всій родині неймовірне задоволення. Це ідеальна перша страва до обіду.