Здавалось би, що може бути складного в тому, щоб зварити звичайну картоплю в мундирі? Але питання по приготуванню такої страви виникають в багатьох господинь: скільки треба варити, як правильно варити картоплю щоб не розварити, як швидко охолодити і очистити…
Сьогодні я поділюся з вами секретами та правилами скільки та як варити картоплю в мундирі. Використовуючи мої поради і цей покроковий рецепт з фото, картошка у вас залишиться цілою, шкірка не лопне, а сама бульба не розвариться. Смачна і правильно відварена картопля в мундирі – це запорука смачних гарнірів, салатів і інших страв.
Інгредієнти: Вода, Картопля, Молода картопля, Сіль
Зміст
Як варити картоплю в мундирі в каструлі
Вибираючи картоплю для відварювання, важливо звертати увагу на розміри коренеплодів. Вони мають бути приблизно однакові, інакше частина картоплі може потріскатися і переваритися, а інша – залишиться сируватою. Бажано обирати бульби одного сорту. Всі ці умови безпосередньо впливають на якість приготування і рівномірність готовності коренеплодів.
Відібрану картоплю промиваємо під теплою проточною водою. Особливо забруднені місця можна очистити щіточкою. Якщо картопля весняна і на ній з’явилися паростки, їх потрібно видалити перед відварюванням.
Очищену картоплю кладемо в кастрюльку.
Щоб шкірка при відварюванні не тріскалась, додаємо в ємність 1 столову ложку кухонної солі.
Заливаємо картоплю холодною водою так, щоб всі овочі були занурені в рідину на один сантиметр вище верхнього шару.
Ставимо кастрюлю на максимальний вогонь і доводимо воду до кипіння. Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь до середньої позначки. Вода має кипіти, але не википати з каструлі. Ємність треба майже повністю прикрити кришкою.
Скільки потрібно варити картоплю в мундирі
Після закипання води потрібно засікти час. На відварювання картоплин середнього розміру знадобиться близько 20-25 хвилин.
Перевірити готовність коренеплодів можна звичайним кухонним ножем. Він повинен досить вільно входити в м’якоть картоплі. Виделкою перевіряти готовність не рекомендуємо, бо картопля у подальшому може розсипатись на частини.
Як тільки картопля зварилася, воду треба повністю злити, підтримуючи картоплю кришкою.
Залишаємо коренеплоди в каструлі до повного охолодження. В гарячому вигляді вона відразу ж обсихає.
Смачна картопля в мундирі готова! Щоб швидко охолодити коренеплоди, можна залити їх холодною водою. Чистити таку картоплю потім буде значно легше.
Рекомендуємо не поспішати очистити картоплю в мундирі від шкірки, якщо в подальшому ви збираєтесь готувати з неї вінігрет, картопляний салат чи олів’є. Охолоджену картоплю слід помістити в звичайний пакет і відправити в холодильник на 10-20 годин. Після такої процедури відварена картопля буде чиститись легко і дуже швидко, а нарізка буде гарною, розсипчастою і аппетитною.
Відео-поради кулінарних блогерів
З першого відео ютуб-каналу “Кухня навиворіт” дізнаєтесь як швидко відварити картошку в мікрохвильвці, запекти в духовці як на природі та скільки солі треба класти в каструлю, що картопля не потріскала та не розварилась. Адже, як відомо, у кожної господині свої таємниці. 🙂
З цього відео дізнаєтесь як швидко почистити варену картошку.
Автор цього відео демонструє не тільки скільки та як правильно і смачно відварити картошку в мультиварці, але і як швидко почистити її для салата чи просто для їди.