Готуємо бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Тонкий домашній лаваш є прісним дріжджовим хлібом, який може стати відмінною основою для домашніх рулетів і шаурми, доповненням до шашлику, а ще на його основі можна приготувати багато смачних страв. Під час виготовлення прісного тіста необхідно використовувати теплу воду. Завдяки цьому, розкриваються всі властивості борошна, й, в результаті, тісто для лаваша виходить дуже еластичним. Кількість готових смачних лавашів залежить від розміру сковорідки. Рецепт смачного тонкого лаваша на сковороді з покроковими фото допоможе легко зорієнтуватися та, без вагань, приготувати цю апетитну страву в домашніх умовах.

Складники:

  • пшеничне борошно – 350-380 грамів;
  • дрібної морської солі – 3 грами;
  • тепла питна вода (38 °С) – 160 грамів;
  • кріп – 2 гілочки.

Як приготувати тонкий лаваш на сковороді вдома

Насамперед, необхідно на робочу поверхню просіяти через сито борошно з сіллю. Зверху серед гірки з муки слід зробити заглиблення, вилити туди всю воду й замісити тісто. Воно повинно бути щільної структури. Тісто потрібно загорнути в харчову плівку та відкласти в сторону на 45 хвилин.

Бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Потім, варто нарізати листочки кропу (без гілочок), тісто поділити на рівні частини, взяти один його шматок та змішати з невеликою кількістю кропу. Після чого, можна розкочувати тісто (під час цього стіл потрібно трохи підсипати мукою), доки воно не стане тонким.

Бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Сковороду, діаметром 24 см (якщо така є, коли нема, то можна й іншу) треба нагріти на плиті, не додаючи олії та поставити на неї тісто лаваша пектися.

Бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Спочатку з одного боку, а потім з іншого. Це відбувається досить швидко, тому потрібно уважно стежити, щоб лаваш не підгорів.

Бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Готові бездріжджові тонкі лаваші можна складати один на одного, хай остигають у такому вигляді.

Бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

В такій сковорідці (діаметром 24 см) вийшло 6 тонких прісних лавашів.

Бездріжджовий тонкий лаваш на сковороді

Якщо відразу не вдасться скуштувати весь домашній лаваш, то він добре зберігається в щільному пакеті.