Тонкий домашній лаваш є прісним дріжджовим хлібом, який може стати відмінною основою для домашніх рулетів і шаурми, доповненням до шашлику, а ще на його основі можна приготувати багато смачних страв. Під час виготовлення прісного тіста необхідно використовувати теплу воду. Завдяки цьому, розкриваються всі властивості борошна, й, в результаті, тісто для лаваша виходить дуже еластичним. Кількість готових смачних лавашів залежить від розміру сковорідки. Рецепт смачного тонкого лаваша на сковороді з покроковими фото допоможе легко зорієнтуватися та, без вагань, приготувати цю апетитну страву в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Кріп, Сіль
Складники:
- пшеничне борошно – 350-380 грамів;
- дрібної морської солі – 3 грами;
- тепла питна вода (38 °С) – 160 грамів;
- кріп – 2 гілочки.
Як приготувати тонкий лаваш на сковороді вдома
Насамперед, необхідно на робочу поверхню просіяти через сито борошно з сіллю. Зверху серед гірки з муки слід зробити заглиблення, вилити туди всю воду й замісити тісто. Воно повинно бути щільної структури. Тісто потрібно загорнути в харчову плівку та відкласти в сторону на 45 хвилин.
Потім, варто нарізати листочки кропу (без гілочок), тісто поділити на рівні частини, взяти один його шматок та змішати з невеликою кількістю кропу. Після чого, можна розкочувати тісто (під час цього стіл потрібно трохи підсипати мукою), доки воно не стане тонким.
Сковороду, діаметром 24 см (якщо така є, коли нема, то можна й іншу) треба нагріти на плиті, не додаючи олії та поставити на неї тісто лаваша пектися.
Спочатку з одного боку, а потім з іншого. Це відбувається досить швидко, тому потрібно уважно стежити, щоб лаваш не підгорів.
Готові бездріжджові тонкі лаваші можна складати один на одного, хай остигають у такому вигляді.
В такій сковорідці (діаметром 24 см) вийшло 6 тонких прісних лавашів.
Якщо відразу не вдасться скуштувати весь домашній лаваш, то він добре зберігається в щільному пакеті.