Домашній майонез – це ідеальний вихід для тих, хто любить майонез, але хоче харчуватися правильно та не вживати забагато калорій. Тому пропонуємо вам простий і смачний рецепт домашнього майонезу, який можна приготувати за пару хвилин. Отже, для приготування страви вам необхідно взяти:
Інгредієнти: Гірчиця, Лимонний сік, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Яйце
Кухня: Французька кухня
яйце куряче – 1 штука;
олія – 160 грам;
гірчиця – 0,5 чайної ложки;
цукор – 0,5 чайної ложки;
лимонний сік – 1 столова ложка;
сіль – 0,5 чайної ложки.
Далі, хочемо сказати пару слів про те, як правильно обирати продукти. Було б ідеально, аби ви клали в майонез домашнє яйце. Бо воно має яскравіший жовток, надає майонезу гарний відтінок, та й взагалі, є набагато кориснішим. Але якщо дістати такі яйця немає можливості – використайте магазинні.
Олію можна брати як рафіновану, так і нерафіновану. Але якщо ви не хочете, щоб майонез мав запах, значить все ж таки додайте рафіновану.
Як зробити в домашніх умовах майонез блендером
Візьміть яйце, добре помийте та розбийте в чашу блендеру. Додайте по половині чайної ложки солі і цукру.
Далі необхідно збити інгредієнти до однорідності. Тому краще ввімкнути блендер на максимальну потужність.
Після цього дуже потроху долийте олію до суміші, при цьому продовжуйте збивати масу.
Коли маса стане схожою на майонез – зупиніть блендер, додайте в суміш сік лимону і гірчицю.
Після цього збийте суміш ще раз, і можете використовувати майонез для приготування страв.
Якщо відчуєте, що не вистачає солі чи якихось інших приправ – можете сміливо їх додавати.
На смак цей майонез дуже схожий на звичайний “Провансаль”, але в ньому точно немає ніяких шкідливих додатків.
Термін зберігання такого майонезу – 2 дні. Тому не варто робити надто багато суміші. До того ж, як ви бачите, домашній майонез дуже легко приготувати. А значить, ви зможете швидко зробити нову порцію, коли вона вам знадобиться.
Їжте корисні страви та готуйте із задоволенням!