Домашній жульєн з грибів і сиру пармезан в духовці в ковшику

Неймовірно смачний жульєн з грибів, який готується у ковшику в духовці.  Ця гаряча закуска завітала до нас із Франції.  Сама страва має особливе місце на святковому столі і подається як окрема.  Те що треба перед подачею основної страви!
Приготування жульєну є наскільки простим, що ви отримаєте лише задоволення.  Та й часу піде небагато.  А ваші гості будуть просто вражені! Цю грибну страву можна подавати на святковий стіл, або ж смакувати у звичайні дні чи в піст.  Я переконана, що мій покроковий рецепт з фото стане у нагоді кожній господині.

Що нам треба?

  • 300 г свіжих лисичок;;
  • 2 цибулини шалот;
  • 50 мл рослинної олії без запаху;
  • 1 ст. ложка вершкового масла 72% жирності;
  • 90 г сметани 26% жирності;
  • 80 г пармезану;
  • ¼ чайної ложки куркуми;
  • ¼ чайної ложки свіжо змеленого чорного перцю;
  • 5-6 гілочок петрушки.

Як приготувати жульєн з грибів в ковшику в духовці

Перш за все розігріваємо духовку до 200°С.

Чистимо свіжі лисички або будь-які інші гриби і опускаємо у підсолену киплячу воду на дві хвилини.  Після цього зливаємо їх на друшляк і просушуємо рушником.  Ріжемо лисички і цибулю на невеликі (приблизно однакового розміру) кубики.

Розігрійте на сковороді рослинну олію та вершкове масло.  Пасеруйте цибулю доки вона не стане прозорою і додайте лисички.

Жюльєн з грибів і сиру пармезан в духовці в кокотнице

Далі йдуть сметана з перцем та куркумою.  Все ретельно перемішуємо і прогріваємо на сковороді.

Жюльєн з грибів і сиру пармезан в духовці в кокотнице

У невеличкі ковшики викладаємо грибну масу і посипаємо тертим пармезаном.  Випікайте сир у духовці, доки він повністю не розтопиться.

Жюльєн з грибів і сиру пармезан в духовці в кокотнице

Гарячий жульєн з грибів та сиру викладаємо у тарілку і одразу ж подаємо з гарячими грінками.

Жюльєн з грибів і сиру пармезан в духовці в кокотнице

А ось і така бажана грибна закуска з духовки – жульєн з лисичками й пармезаном.

Жюльєн з грибів і сиру пармезан в духовці в кокотнице

Кожен, хто хоча б раз куштував цю французьку страву, знає: вона не лише має гарний вигляд на фото, а й дуже смачна.  Спробуйте й ви приготувати жульєн у себе вдома.  А мій рецепт з фото вам з цим допоможе.