Неймовірно смачний жульєн з грибів, який готується у ковшику в духовці. Ця гаряча закуска завітала до нас із Франції. Сама страва має особливе місце на святковому столі і подається як окрема. Те що треба перед подачею основної страви!
Приготування жульєну є наскільки простим, що ви отримаєте лише задоволення. Та й часу піде небагато. А ваші гості будуть просто вражені! Цю грибну страву можна подавати на святковий стіл, або ж смакувати у звичайні дні чи в піст. Я переконана, що мій покроковий рецепт з фото стане у нагоді кожній господині.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гриби, Куркума, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сметана, Цибуля
Кухня: Французька кухня
Що нам треба?
- 300 г свіжих лисичок;;
- 2 цибулини шалот;
- 50 мл рослинної олії без запаху;
- 1 ст. ложка вершкового масла 72% жирності;
- 90 г сметани 26% жирності;
- 80 г пармезану;
- ¼ чайної ложки куркуми;
- ¼ чайної ложки свіжо змеленого чорного перцю;
- 5-6 гілочок петрушки.
Як приготувати жульєн з грибів в ковшику в духовці
Перш за все розігріваємо духовку до 200°С.
Чистимо свіжі лисички або будь-які інші гриби і опускаємо у підсолену киплячу воду на дві хвилини. Після цього зливаємо їх на друшляк і просушуємо рушником. Ріжемо лисички і цибулю на невеликі (приблизно однакового розміру) кубики.
Розігрійте на сковороді рослинну олію та вершкове масло. Пасеруйте цибулю доки вона не стане прозорою і додайте лисички.
Далі йдуть сметана з перцем та куркумою. Все ретельно перемішуємо і прогріваємо на сковороді.
У невеличкі ковшики викладаємо грибну масу і посипаємо тертим пармезаном. Випікайте сир у духовці, доки він повністю не розтопиться.
Гарячий жульєн з грибів та сиру викладаємо у тарілку і одразу ж подаємо з гарячими грінками.
А ось і така бажана грибна закуска з духовки – жульєн з лисичками й пармезаном.
Кожен, хто хоча б раз куштував цю французьку страву, знає: вона не лише має гарний вигляд на фото, а й дуже смачна. Спробуйте й ви приготувати жульєн у себе вдома. А мій рецепт з фото вам з цим допоможе.