Фарш є, а от ідей для приготування немає. Знайома ситуація, вірно? Рецептів страв з фаршу безліч! М’ясо завжди чудово поєднується з овочами, адже саме вони роблять страву соковитою та духмяною. Сьогодні будемо готувати фаршировані помідори. За начинку візьмемо фарш та рис. Якщо у вас є усі необхідні інгредієнти, готування буде дуже швидким. А покроковий рецепт з фото стане вашим надійним помічником.
Інгредієнти: Болгарський перець, Морква, Перець чорний мелений, Помідори, Рис, Сіль, Фарш, Цибуля ріпчаста
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого фаршу;
- 0,5 склянки вареного рису;
- помідори;
- морква;
- болгарський перець;
- цибуля;
- сіль;
- чорний перець.
Як приготувати помідори із начинкою з фаршу та рису в духовці
М’ясний фарш перемішуємо з рисом. Солимо та перчимо за смаком. За бажанням, до фаршу можна додати сиру або смажену цибулю. Оскільки моя родина не надто полюбляє цибулю, то ми вирішили без неї обійтися.
Помідори краще брати однакового розміру і дивитися, щоб вони не були м’якими. Розрізаємо їх навпіл, ложкою обережно виймаємо серединку, яку потім використаємо для підливи.
Нарізаємо болгарський перець соломкою, шинкуємо цибулю і натираємо моркву.
Перець, цибулю та моркву тушкуємо на сковороді. Потім додаємо наш томат. Залишається лише посолити та поперчити. Додаткові приправи брати не раджу, тому що вони можуть перебити аромат овочів.
У форму виливаємо овочеву основу. Зверху викладаємо половинки помідор з рисом та фаршем.
Смачненькі фаршировані помідори запікаємо півгодини.
Готову страву викладаємо на порційні тарілочки і подаємо гарячою. За смаком, можна додати сметану та свіжу зелень.
Перед ароматом болгарського перчику та соковитого м’яса неможливо встояти. Ці фаршировані помідори можна готувати не лише на свята, а й в будні. Адже ця запечена страва настільки смачна, що ваші гості не лише її оцінять, а й отримають справжнє задоволення. А гармонійне поєднання червоного, зеленого й оранжевого стануть справжньою окрасою вашого столу.