Помідори з начинкою з фаршу та рису в духовці

Фарш є, а от ідей для приготування немає.  Знайома ситуація, вірно? Рецептів страв з фаршу безліч! М’ясо завжди чудово поєднується з овочами, адже саме вони роблять страву соковитою та духмяною. Сьогодні будемо готувати фаршировані помідори.  За начинку візьмемо фарш та рис.  Якщо у вас є усі необхідні інгредієнти, готування буде дуже швидким.  А покроковий рецепт з фото стане вашим надійним помічником.

Інгредієнти:

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

  • 0,5 кг курячого фаршу;
  • 0,5 склянки вареного рису;
  • помідори;
  • морква;
  • болгарський перець;
  • цибуля;
  • сіль;
  • чорний перець.

Як приготувати помідори із начинкою з фаршу та рису в духовці

М’ясний фарш перемішуємо з рисом. Солимо та перчимо за смаком. За бажанням, до фаршу можна додати сиру або смажену цибулю. Оскільки моя родина не надто полюбляє цибулю, то ми вирішили без неї обійтися.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

Помідори краще брати однакового розміру і дивитися, щоб вони не були м’якими. Розрізаємо їх навпіл, ложкою обережно виймаємо серединку, яку потім використаємо для підливи.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

Нарізаємо болгарський перець соломкою, шинкуємо цибулю і натираємо моркву.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

Перець, цибулю та моркву тушкуємо на сковороді. Потім додаємо наш томат. Залишається лише посолити та поперчити. Додаткові приправи брати не раджу, тому що вони можуть перебити аромат овочів.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

У форму виливаємо овочеву основу.  Зверху викладаємо половинки помідор з рисом та фаршем.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

Смачненькі фаршировані помідори запікаємо півгодини.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

Готову страву викладаємо на порційні тарілочки і подаємо гарячою. За смаком, можна додати сметану та свіжу зелень.

Фаршировані помідори фаршем і рисом в духовці

Перед ароматом болгарського перчику та соковитого м’яса неможливо встояти. Ці фаршировані помідори можна готувати не лише на свята, а й в будні. Адже ця запечена страва настільки смачна, що ваші гості не лише її оцінять, а й отримають справжнє задоволення. А гармонійне поєднання червоного, зеленого й оранжевого стануть справжньою окрасою вашого столу.