Макаронс, макарунс чи макарон. Увесь світ знає і любить ці різнокольорові тістечка. А багато господинь їх і вдома готують.
Інгредієнти: Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Лаванда, Мигдалеве борошно, Сіль, Харчовий барвник, Цукрова пудра, Шоколад, Яйце
Кухня: Французька кухня
Раніше я вже викладала рецепт шоколадного варіанту цього десерту: з косовою начинкою на основі білого шоколаду, а також з кавово-шоколадним ганашем. Сьогодні ж я розповім як приготувати макаронс з лавандовою начинкою. Переконана, що вам сподобається цей приємний післясмак і тонкі нотки лаванди. Не скажу, що рецепт простий. Але й не надскладний.
Я підготувала покроковий рецепт з ілюстраціями, для приготування тістечок макаронс у домашніх умовах.
Отже, для самого печива:
- 75 грам мигдального борошна;
- 200 г цукрової пудри з ваніліном;
- 68 г яєчних білків;
- 1 щіпка дрібної солі;
- 2-3 краплі харчового барвника бузкового кольору.
Для начинки беремо:
- 80 мл вершків жирністю 33% -35%;
- 180 гр темного шоколаду;
- 2 чайні ложки квіточок лаванди;
- 20 г несоленого вершкового масла жирністю 72%
Як спекти макаронс зі смаком лаванди в домашніх умовах
Для початку розігрійте духовку до 160° С.
Далі змішайте 130 г цукрової ванільної пудри з мигдальною мукою і просійте.
Збийте білки до першої піни і поступово засипайте 70 г цукрової пудри. Збивайте до однорідної густої маси, як на фото.
Після цього потрібно всипати просіяну суміш пудри і мигдального борошна. Все ретельно перемішуємо лопаткою, щоб білки не опали. Далі додаємо харчовий барвник.
Покладіть кондитерський мішок з округлою насадкою в стакан і заповніть тістом.
Відсадіть макаронс на силіконовий чи тефлоновий килимок. Залиште підсушитися хвилин на 40. Готовність до випічки перевіряємо сухим пальцем. Все дуже просто. Обережно доторкніться до ваших заготовок. Якщо все зроблено правильно, тісто не повинне прилипати.
Випікаємо 5 хвилин у духовці, потім відчиняємо її дверцята секунди на дві і знову зачиняємо. Залишаємо випікати ще на 4-6 хвилин. Час випічки повністю залежить від того яка у вас духовка. Тому орієнтуйтеся на сформовану «спідничку». І не забувайте: в середині макаронс повинні бути тверді. Виймаємо їх з духовки і одразу ж знімаємо з протвеня, щоб охололи.
Правильно приготовані макаронс легко відділяються від килимка і мають рівну поверхню знизу. Як на фото.
Рецепт начинки для макаронс
Ні для кого не секрет, що макаронс славляться різномаїттям незвичних начинок. І лавандова одна з них.
Починаємо приготування начинки з того, що заливаємо вершки та всипаємо лаванду в ковшик. Ставимо на середній вогонь і доводимо до 80° С. Потім знімаємо з вогню та накриваємо кришкою. Залишаємо на 15 хвилин. За цей час вершки наповняться ароматом лаванди.
Далі зціджуємо вершки в окремий ковшик і ще раз доводимо до температури 80° С. Заливаємо розігрітими вершками м’яке масло та шматочки шоколаду. Залишаємо хвилини на 3-4. Потім перемішуємо лопаткою до однорідної маси. У нас має вийти начинка як на фото.
Коли і печиво, і начинка готові залишається лише зібрати наше смачне, стовідсотково домашнє тістечко.
Перекладаємо шоколадну начинку з ароматом лаванди до кондитерського мішка з круглою насадкою. Наносимо начинку на одне печиво макаронс і накриваємо другим.
Щоб тістечко трималося купи, обидва печива слід легенько придавити.
Готові тістечка макаронс викладаємо у кошичок чи вазочку і прикрашаємо квітами лаванди. Тепер можна кликати гостей на чай. Ну, або каву!