Суп-пюре з сочевиці з селерою, шпинатом і топінамбуром

Сочевиця — це одна з найбільш корисних круп, вона містить у собі велику кількість рослинного білка. Пропоную приготувати сьогодні суп-пюре з сочевиці та з духмяним коренеплодом селери, топінамбуром та шпинатом. Таке поєднання крупи сочевиці з овочами зміцнить імунітет та збагатить організм вітамінами, клітковиною та магнієм. Приготувати ніжний та смачний сочевичний суп-пюре дуже просто. Як зварити ароматне пюре, я розкажу у докладному рецепті з фото, які покроково знімала під час приготування смачної першої страви.

Для приготування сочевичного супу-пюре за цим рецептом, потрібний такий набір продуктів:

  • сочевиця червона – 100 гр.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • шпинат – невеликий пучок
  • селера – 50 гр.;
  • топінамбур – 50 гр.;
  • вода очищена – 1,5 л.;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Суп-пюре з сочевиці

Як приготувати суп-пюре з сочевиці

Червона сочевиця перед приготуванням не потребує замочування, вона чудово розварюється. Спершу крупу добре промиваємо та всипаємо у киплячу воду, варимо 30-40 хвилин. Далі у суп з сочевицею кладемо селеру та топінамбур, нарізані невеличкими кубиками.

На сковорідці обсмажуємо нашатковану кубиками моркву та цибулю.

Суп-пюре з сочевиці

Готову овочеву засмажку перекладаємо у суп, додаємо нарізаний шпинат, робимо слабкий вогонь та варимо так 5-7 хвилин, щоб страва «умліла». Далі солимо за смаком.

Тепер переливаємо сочевичний суп у чашу блендера та збиваємо до консистенції пюре.

Суп-пюре з сочевиці

Неймовірний аромат сочевичного супу з селерою, топінамбуром та шпинатом відчувається у всьому будинку! Залишилося прикрасити ніжний суп-пюре зеленню петрушки, додати до нього сухарики та невеличкий шматочок вершкового масла. Перша страва дуже смачна! Приємного апетиту!

Суп-пюре з сочевиці