Запропонований сьогодні до приготування полуничний мусовий торт має неповторно смачне поєднання горіхів з карамеллю, відмінно підкреслених кислинкою полуничного компоте. І всі ці ласощі об’єднані ніжною легкістю ванільного мусу. Для приготування велюрового покриття обов’язково використовуйте гіркий шоколад. У цьому випадку ви отримаєте унікальний букет смакових відчуттів, гармонійно з’єдналися в цьому бісквітно-мусовому торті. Зробити цей, не дуже легкий у приготуванні, мусовий торт вдома вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото. Кожна складова частина десерту оформлена як окремий покроковий рецепт з фото, тому, не бійтеся того, що приготування складне. Просто робіть всі кроки так, як описано нижче. Переконайтесь, що мій рецепт мусового торта буде під силу і початківцям.
Інгредієнти: Арахіс, Бісквіт, Ванілін, Ванільний цукор, Вершки, Вода, Горіхи, Желатин, Карамель, Молоко, Полуниця, Цукор, Яйце
Для торта нам потрібно:
- 1 порція молочного бісквіта з рослиною олією;
- 50 мл полуничного сиропу для просочення;
- 1 порція карамельно-горіхового прошарку ;
- 1 порція полуничного компоті для торта;
- 1 порція велюрового покриття з темного шоколаду;
- шоколадні корпусні цукерки для прикраси.
Для ванільного мусу нам знадобиться:
- 4 жовтки від курячих яєць;
- 110 мл свіжого молока;
- 10 грам ванільного цукру;
- 170 грам цукрового піску;
- 15 грам желатинових пластин;
- 400 мл 33% вершків.
Зміст
Як приготувати полуничний муссовий торт з горіхами, карамеллю і велюром
Коли горіховий прошарок, полуничне компоте і молочний бісквіт вже готові та чекають формування десерту в морозилці, ми готуємо вершковий мус з ароматом ванілі.
Як готувати ванільно-вершковий крем-мус для торта
Приготування мусу, як завжди, починаємо з замочування желатину.
Жовтки поміщаємо в каструлю разом з ванільним цукром, теплим молоком (50°С) і звичайним білим цукром. Тепер, встановлюємо каструльку на парову баню і перемішуємо вміст віночком, поки суміш не загусне. Тільки після цього віджимаємо пластинки желатину і розчиняємо їх в завареній масі крему. Повністю її охолоджуємо, закривши плівкою в контакт. Щоб прискорити охолодження, можна виставити каструльку на лоджію / балкон, але це не обов’язково.
Вершки збиваємо в той момент, коли переконались, що заварена кремова маса повністю охолола. Як тільки вершки досягли м’яких пік, припиняємо їх збивати. Змішуємо збиті вершки і заварну масу на жовтках лопаткою, шляхом підняття маси знизу і з переворотом наверх. Після цього, перекладаємо підготовлений ванільно-вершковий крем-мус для торта в кондитерський мішок і починаємо збирати вже готові шари бісквітно-муссового торта.
Збірка муссового торта
Обробну дошку обертаємо плівкою і встановлюємо формувальне кільце d=26 см. Всередину кільця встановлюємо ацетатну стрічку (за бажанням). На дно кладемо перший бісквітний корж і просочуємо його половиною порції полуничного сиропу. З мішка, в першу чергу, викладаємо мусовий крем в простір між коржем і кондитерським кільцем. Потім, потрібно нанести шар крему і на сам корж. Дістаємо карамельно-горіховий прошарок з морозильної камери і кладемо його на мусовий шар. Злегка натискаємо на нього, щоб він трохи занурився у мус.
Потім, знову кладемо шар мусу, в якому ми теж притоплюємо заморожене полуничне компоте.
Покриваємо компоте вершковим мусом і кладемо другий бісквітний корж, який так само просочуємо полуничним сиропом.
Зверху на бісквіт викладаємо останню частину крем-мусу, акуратно загладжуємо верх і боки торта і прибираємо його у морозилку на всю ніч або на 7 годин. Далі, заморожену основу виймаємо з кільця і знімаємо стрічку.
Тут же відправляємо солодку заготовку для покриття шоколадним велюром і після цього переносимо майже готовий ягідний мусовий десерт на тортницю для подальшого оформлення.
Як оформити мусовий торт
Наносимо на торт візерунок і ставимо цукерки. Для візерунку я використала нейтральну глазур. Можна використати як декор, також, і дзеркальну глазур – коричневу або білу.
Повністю готовий вершковий мусовий десерт поміщаємо в холодильник для розморожування на 5-6 годин.
Ну а тепер, саме час відрізати шматочок і насолодитися всією феєрією смаків. Ось як виглядає наш домашній торт в розрізі.
Я готувала свій бісквітної-муссовий торт на день народження хлопчикові, тому і зробила свої саморобні корпусні цукерки-прикраси у вигляді машинок. Але, якщо ви будете готувати такий десерт, наприклад, на Новий рік, 8 березня або з іншого приводу, то домашні шоколадні цукерки з двома начинками можна зробити будь-якої іншої форми. Для цього, просто підберіть відповідну до ваших вимог формочку.