Ягідне компоте з полуниці - смачна желейна прослойка для торта

Ягідне компоте з полуниці – смачна желейна прослойка для торта

Смачний фруктовий або ягідний прошарок з желе – відмінна ідея для того, щоби весь час готувати вдома торти з різними смаками. Приємний свіжий смак полуничного компоте (конфі або кулі) чудово доповнює загальну композицію смачного бісквітного торта. Трохи кислуватий смак приємно виділяється на тлі солодких шарів крему і коржів і, по праву, займає своє місце в самій серцевині торта. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам приготувати в домашніх умовах ніжне ягідне компоте з полуниці.

Для приготування ягідно-желейної прослойки для торта нам знадобиться:

  • 750 грам свіжої або замороженої полуниці;
  • 210 грам цукрового піску;
  • 12 грам желатину;
  • 70 мл води;
  • 120 мл води (тільки для свіжої полуниці);
  • 1,5 ст. ложки свіжого соку з лимона.

Як зробити компоте з полуниці вдома

Спочатку замочуємо у воді желатин в пропорціях, зазначених в інгредієнтах.

Полуничне компоті для торта

Продовжуючи приготування переходимо до ягід. Полуницю без хвостиків поміщаємо в сотейник. Якщо це свіжа ягода, то додаємо воду (120 мл). У мене заморожена полуниця, тому, я не використовую воду, а отримую її шляхом розморожування. Ставимо сотейник на маленький вогонь, щоб прискорити цей процес.

Полуничне компоті для торта

Як тільки полуниця розтанула, збільшуємо рівень вогню і чекаємо, коли вміст сотейника закипить. Не забувайте помішувати свою суміш.

Полуничне компоті для торта

Кип’ятимо не довше ніж 1,5 хвилини і пробиваємо всю масу заглибним блендером.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

Пропускаємо отриману ягідну масу через друшляк. На цьому етапі вже маємо готове полуничне пюре. Його можна перекласти в щільний пакет, остудити, заморозити, і протягом усього року використовувати  для різних кулінарних цілей.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

Але ж ми готуємо ягідно-желейну начинку для торта, тому, повертаємо пюре на вогонь. Всипаємо цукор, додаємо сік з лимона і чекаємо закипання. Потім, знімаємо з вогню і вводимо вже набряклий желатин при температурі пюре не вище 80°С.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

Формувальне кільце діаметром 24 см затягуємо плівкою і встановлюємо на дошку чи іншу основу.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

Виливаємо отриману полуничну масу у форму і прибираємо на всю ніч (або на 5 годин) в морозильну камеру.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

Коли полуничне компоте повністю заморозиться, знімаємо кільце. В такому замороженому стані желейний корж з полуниці вже можна укладати в торт в якості прошарку.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

Я завжди готую будь-яке ягідне або фруктове компоте заздалегідь, загортаю його у плівку і зберігаю в морозилці до потрібного моменту.

Ягідне компоті з полуниці - желейна прошарок для торта

При формуванні торта просто виймаємо полуничне компоте з морозилки і знімаємо з нього плівку. Такий желейний прошарок для торта чудово тримає форму і пахне свіжою полуницею.

Ягідне компоте з полуниці - смачна желейна прослойка для торта

Така заготовка, приготована з будь-яких ягід або фруктів, добре зберігається в морозилці і, приготувавши її заздалегідь, ви дуже прискорите весь процес приготування смачного домашнього желейного торта.