Домашній бісквітний рулет з повидлом - простий і швидкий рецепт

Домашній бісквітний рулет з повидлом – простий і швидкий рецепт

Ніжні бісквітні коржі, напевно, зможе приготувати будь-яка господиня. А сформувати з них гарний рулет з начинкою з повидла ви можете? У своєму рецепті я пропоную правильні пропорції бісквітного тіста для смачного рулету. А ще, детально розповім, як домашній бісквітний рулет з повидлом начинити і згорнути правильно. Покроково зроблені фото допоможуть краще зрозуміти опис рецепта.

Продукти для випічки:

Бісквітний рулет з повидлом

  • пісок цукровий – 150 гр;
  • яйця – 5 шт.;
  • борошно – 130 гр;
  • ванілін – 1 пакет;
  • рослинна олія – 15 гр;
  • цукрова пудра – 20 гр;
  • повидло або густий джем – 150 гр.

Перш ніж почати готувати, хочу розповісти:

  • Повидло у мене абрикосове, але ваше  може бути будь-яке інше.
  • Яйця для приготування бісквітного рулету краще взяти домашні, з жовтими красивими жовтками. При наявності таких яєць і ваш рулет вийде приємного жовтого кольору, як у мене на фото. З магазинних яєць випічка, теж, буде смачна, але не така красива.
  • Ще одна невелика рекомендація щодо яєць – вони повинні бути обов’язково свіжі. І, перед приготуванням бісквітного тіста, яйця обов’язково охолодіть. Охолоджені яйця краще взобьются, а сам рулет вийде пишним і ніжним.

Як приготувати бісквітний рулет з повидлом в домашніх умовах

Перед приготуванням тіста я заздалегідь застилаю деко пергаментним папером і за допомогою пензлика змащую його рослинною олією без запаха.

Бісквітний рулет з повидлом

Далі, в чашу блендера відправляю яйця і цукор.

Бісквітний рулет з повидлом

Збиваю на високій швидкості до тих пір, поки цукор не розчиниться. За часом це, приблизно, п’ять-сім хвилин. В ідеалі, повинна вийти однорідна яєчно-цукрова маса з бульбашками.

Бісквітний рулет з повидлом

Потім, додаємо в тісто ванілін, борошно і продовжуємо збивати ще десять хвилин. Але вже робимо це на більш низьких оборотах.

Бісквітний рулет з повидлом

Готове бісквітне тісто виливаємо на деко і за допомогою пензлика (або зворотною стороною змоченою у воді ложки) розподіляємо його по всій поверхні пергаменту рівним шаром.

Бісквітний рулет з повидлом

Випікати бісквітний корж для рулету ми будемо в прогрітій духовці на середньому вогні п’ятнадцять хвилин. Головне, не пересушити тісто і вийняти його з духовки, як тільки почнуть рум’янитися краї. З занадто пересушеного коржа складно буде згорнути рулет.

Бісквітний рулет з повидлом

Виймаємо деко з духовки, посипаємо корж цукром і накриваємо його харчовою плівкою. Цукровий пісок не дасть тісту прилипнути до плівки, а харчова плівка дозволить бісквітному коржу залишатися пластичним.

Бісквітний рулет з повидлом

У такому вигляді основу для рулету залишаємо на півгодини. За цей час корж охолоне настільки, що за нього можно буде взятися руками і сформувати рулет.

Бісквітний рулет з повидлом

Далі, знімаємо плівку з коржа і ложкою розподіляємо повидло по всій його поверхні.

Потім, корж акуратно згортаємо в рулет.

Бісквітний рулет з повидлом

Щоб наш смачний рулет став щільнішим і не кришився при нарізанні, його потрібно загорнути в харчову фольгу і покласти в холодильник на чотири-шість годин.

Бісквітний рулет з повидлом

Після цього, фольгу прибираємо, а наш швидкий десерт згорі посипаємо цукровою пудрою.

Домашній бісквітний рулет з повидлом - простий і швидкий рецепт

Перед подачею, ніжний, апетитний і ароматний бісквітний рулет з повидлом нарізаємо рівними скибочками.

Домашній бісквітний рулет з повидлом - простий і швидкий рецепт

На додаток до солодкої випічки буде доречно подати чашку несолодкого чаю, ароматного какао, фруктового або ягідного компоту.

Хай вам смакує!