Ніжні бісквітні коржі, напевно, зможе приготувати будь-яка господиня. А сформувати з них гарний рулет з начинкою з повидла ви можете? У своєму рецепті я пропоную правильні пропорції бісквітного тіста для смачного рулету. А ще, детально розповім, як домашній бісквітний рулет з повидлом начинити і згорнути правильно. Покроково зроблені фото допоможуть краще зрозуміти опис рецепта.
Продукти для випічки:
- пісок цукровий – 150 гр;
- яйця – 5 шт.;
- борошно – 130 гр;
- ванілін – 1 пакет;
- рослинна олія – 15 гр;
- цукрова пудра – 20 гр;
- повидло або густий джем – 150 гр.
Перш ніж почати готувати, хочу розповісти:
- Повидло у мене абрикосове, але ваше може бути будь-яке інше.
- Яйця для приготування бісквітного рулету краще взяти домашні, з жовтими красивими жовтками. При наявності таких яєць і ваш рулет вийде приємного жовтого кольору, як у мене на фото. З магазинних яєць випічка, теж, буде смачна, але не така красива.
- Ще одна невелика рекомендація щодо яєць – вони повинні бути обов’язково свіжі. І, перед приготуванням бісквітного тіста, яйця обов’язково охолодіть. Охолоджені яйця краще взобьются, а сам рулет вийде пишним і ніжним.
Як приготувати бісквітний рулет з повидлом в домашніх умовах
Перед приготуванням тіста я заздалегідь застилаю деко пергаментним папером і за допомогою пензлика змащую його рослинною олією без запаха.
Далі, в чашу блендера відправляю яйця і цукор.
Збиваю на високій швидкості до тих пір, поки цукор не розчиниться. За часом це, приблизно, п’ять-сім хвилин. В ідеалі, повинна вийти однорідна яєчно-цукрова маса з бульбашками.
Потім, додаємо в тісто ванілін, борошно і продовжуємо збивати ще десять хвилин. Але вже робимо це на більш низьких оборотах.
Готове бісквітне тісто виливаємо на деко і за допомогою пензлика (або зворотною стороною змоченою у воді ложки) розподіляємо його по всій поверхні пергаменту рівним шаром.
Випікати бісквітний корж для рулету ми будемо в прогрітій духовці на середньому вогні п’ятнадцять хвилин. Головне, не пересушити тісто і вийняти його з духовки, як тільки почнуть рум’янитися краї. З занадто пересушеного коржа складно буде згорнути рулет.
Виймаємо деко з духовки, посипаємо корж цукром і накриваємо його харчовою плівкою. Цукровий пісок не дасть тісту прилипнути до плівки, а харчова плівка дозволить бісквітному коржу залишатися пластичним.
У такому вигляді основу для рулету залишаємо на півгодини. За цей час корж охолоне настільки, що за нього можно буде взятися руками і сформувати рулет.
Далі, знімаємо плівку з коржа і ложкою розподіляємо повидло по всій його поверхні.
Потім, корж акуратно згортаємо в рулет.
Щоб наш смачний рулет став щільнішим і не кришився при нарізанні, його потрібно загорнути в харчову фольгу і покласти в холодильник на чотири-шість годин.
Після цього, фольгу прибираємо, а наш швидкий десерт згорі посипаємо цукровою пудрою.
Перед подачею, ніжний, апетитний і ароматний бісквітний рулет з повидлом нарізаємо рівними скибочками.
На додаток до солодкої випічки буде доречно подати чашку несолодкого чаю, ароматного какао, фруктового або ягідного компоту.
Хай вам смакує!