Якщо в будь-який солодкий торт додати частинку кисло-солодкої начинки, то вона підкреслить смак і виокремить основні складові, що були використані при виготовленні десерту. Про приготування такої желейної начинки для торта – яблучно-персикове компоте (конфі чи то кулі) – я з задоволенням розповім нижче. Покроково оформлений рецепт з фото покаже як робиться такий фруктово-желейний прошарок для тортів в домашніх умовах.
Інгредієнти: Желатин, Лимонний сік, Персики консервовані, Цукор, Яблука
Для компоте нам знадобиться:
- 1 банка консервованих персиків (425 гр);
- 3 яблука середнього розміру;
- 4 пластини желатину (20 гр);
- 70-80 гр цукру;
- 30 мл лимонного соку.
Як приготувати яблучно-персикове компоті для торта
Листи желатину поміщаємо в дуже холодну воду.
Всі персики укладаємо в чашу блендера і заливаємо їх сиропом, в якому вони перебували. Подрібнюємо все разом до отримання пюре.
Перекладаємо персикове пюре в сотейник, всипаємо цукор, вливаємо лимонний сік і ставимо на вогонь. Даємо покипіти всій масі не більше 4 хвилин. Всипаємо шматочки яблук, ще кип’ятимо 1,5 хвилини і вимикаємо вогонь. Через три хвилини вводимо набряклий і добре віджатий желатин. Перемішуємо до повного його розчинення. Перекладаємо всю отриману фруктову суміш у форму (d=24 см) і відправляємо у заморозку. Дно форми заправляємо харчовою плівкою і фіксуємо її з зовнішнього боку.
Після того як мине 5-6 годин яблучно-персикове компоте повністю замерзне. У такому стані його вже можна використовувати для начинки торта.
Таке, дуже смачне фруктове або ягідне компоте, я завжди рекомендую готувати заздалегідь. Його потрібно просто вийняти з форми і, загорнувши у плівку, зберігати в замороженому стані до потрібного вам часу формування торта. Термін зберігання смачної яблучно-персикової желейної прослойки для домашнього торта у морозилці – протягом півроку.