Яблучно-персикове компоте - фруктово-желейна начинка для торта

Яблучно-персикове компоте – фруктово-желейна начинка для торта

Якщо в будь-який солодкий торт додати частинку кисло-солодкої начинки, то вона підкреслить смак і виокремить основні складові, що були використані при виготовленні десерту. Про приготування такої желейної начинки для торта – яблучно-персикове компоте (конфі чи то кулі) – я з задоволенням розповім нижче. Покроково оформлений рецепт з фото покаже як робиться такий фруктово-желейний прошарок для тортів в домашніх умовах.

Для компоте нам знадобиться:

  • 1 банка консервованих персиків (425 гр);
  • 3 яблука середнього розміру;
  • 4 пластини желатину (20 гр);
  • 70-80 гр цукру;
  • 30 мл лимонного соку.

Як приготувати яблучно-персикове компоті для торта

Листи желатину поміщаємо в дуже холодну воду.

Всі персики укладаємо в чашу блендера і заливаємо їх сиропом, в якому вони перебували. Подрібнюємо все разом до отримання пюре.

Яблучно-персикове компоті - фруктова начинка для торта

Перекладаємо персикове пюре в сотейник, всипаємо цукор, вливаємо лимонний сік і ставимо на вогонь. Даємо покипіти всій масі не більше 4 хвилин. Всипаємо шматочки яблук, ще кип’ятимо 1,5 хвилини і вимикаємо вогонь. Через три хвилини вводимо набряклий і добре віджатий желатин. Перемішуємо до повного його розчинення. Перекладаємо всю отриману фруктову суміш у форму (d=24 см) і відправляємо у заморозку. Дно форми заправляємо харчовою плівкою і фіксуємо її з зовнішнього боку.

Яблучно-персикове компоті - фруктова начинка для торта

Після того як мине 5-6 годин яблучно-персикове компоте повністю замерзне. У такому стані його вже можна використовувати для начинки торта.

Яблучно-персикове компоте - фруктово-желейна начинка для торта

Таке, дуже смачне фруктове або ягідне компоте, я завжди рекомендую готувати заздалегідь. Його потрібно просто вийняти з форми і, загорнувши у плівку, зберігати в замороженому стані до потрібного вам часу формування торта. Термін зберігання смачної яблучно-персикової желейної прослойки для домашнього торта  у морозилці – протягом півроку.