Сьогодні буду готувати дуже смачний мармуровий Брауні з вершковим сиром. Неймовірно цікаве поєднання рідкої і щільної текстури двох видів тіста, які прекрасно доповнили один одного в цьому рецепті. Тонкий та вишуканий вершково-апельсиновий аромат відмінно поєднується з шоколадом і в підсумку, на столі чудовий десерт, який належить до американської кухні. Ви зможете зробити мармуровий Брауні з шоколадом та сиром в домашніх умовах, використавши мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ванілін, Ванільний цукор, Вершкове масло, Вода, Кукурудзяний крохмаль, Пергамент, Сир маскарпоне, Сік апельсина, Темний шоколад, Цедра апельсина, Цукор, Яйця
Для сирної суміші нам знадобиться:
- 1 чашка (250 гр) вершкового сиру;
- ¼ чашки (50 гр) цукрового піску;
- 2 ст. ложки натертої апельсинової цедри;
- 3 ст. ложки свіжого апельсинового соку;
- 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю;
- 1 куряче яйце – велике.
Для шоколадно тіста:
- 250 грам темного шоколаду (поламати на шматочки);
- ¼ чашки (60 гр) вершкового масла 82%;
- 150 грам білого цукрового піску;
- 2 ч. ложки ванільного екстракту (або есенції);
- 2 шт. великих курячих яєць, злегка збиті з 2 ст. ложками холодної води;
- 75 грам пшеничного борошна .
Як спекти мармуровий Брауні з вершковим сиром
Починаючи роботу, включаємо духовку. Треба щоб вона прогрілась до 180°С.
Сирна суміш
У діжу міксера збиваємо вершковий сир (я використовую 70% маскарпоне) разом з цукром до консистенції каші. Це простіше зробити, якщо сир буде кімнатної температури. Потім, приєднуємо до них цедру, крохмаль і апельсиновий сік. Перемішуємо все.
Залишилося додати яйце і злегка збити міксером. Готова сирна суміш виходить достатньо рідка. Саме це добре видно на фото.
Тісто для Брауні з шоколадом
При використанні мікрохвильової печі, розтоплюємо шматочки шоколаду разом з вершковим маслом на малій потужності. Дістаємо форму з печі через кожні 10-12 секунд і перемішуємо вміст.
Додаємо цукор і ванільний екстракт, збиваємо і одночасно охолоджуємо масу.
Тепер, вводимо заздалегідь збиті яйця з водою та перемішуємо. Завершуємо приготування шоколадної суміші додаванням борошна. Шоколадне тісто для Брауні має вийти набагато щільнішим, ніж сирна суміш.
Коли обидва тіста готові, просто формуємо мармурово-білий та одночасно шоколадний Брауні з сиром. Квадратну або прямокутну форму для випічки трохи змащуємо маслом і поміщаємо до неї тефлоновий пергамент, який легко приклеюється до бортиків за рахунок масла. Викладаємо всю шоколадну суміш і розподіляємо її по всьому дну форми.
Зверху викладаємо білу сирно-вершкову масу і даємо їй розтектися по всій шоколадній основі.
Тепер, потрібно злегка перемішати шари великими круговими рухами, як ніби малюємо спіраль. Для цього я використовую паличку для суші. Виконати цю маніпуляцію можна, так само, тонким кінчиком чайної ложки.
Час випіканія пирога, приблизно, 25-30 хвилин. Охолоджуємо готовий мармуровий Брауні прямо в формі.
Тепер, саме час його витягти з форми і нарізати на квадратики.
Викладаємо шматочки готового ароматного Брауні з вершковим сиром на велику тарілку.
Кличемо всіх до столу. Саме час пити каву. ?