Чорничний мусовий торт з грушевим желейним прошарком і шоколадною глазур'ю

Чорничний мусовий торт з грушевим желейним прошарком і шоколадною глазур’ю

Любите несподівані смакові поєднання і солодкі експерименти на вашій кухні?Тоді, обов’язково здивуйте своїх домочадців цим шикарним десертом. Приготуйте простий і смачний чорничний муссовий торт з ароматним желейним прошарком з шматочками карамелізованих груш, найніжнішим масляним мигдальним бісквітом і шоколадною глазур’ю. Вишукано-ніжний смак десерту і велика кількість повітряного чорничного мусу підкорить серце навіть ласунів. Густа глазур з чорного шоколаду, якою покрит бісквітний торт, гідно завершує смакову гаму. Всі смаки і текстури гармонійно звучать в єдиній солодкій симфонії. ?

Не буду довго мучити вас описами цього муссового торта, перейдемо безпосередньо до справи. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє вам всі нюанси і важливі етапи. Починаємо приготування торта з вивчення переліку складових.

Бісквіт мигдальний на жовтках:

  • борошно мигдальна – 50 гр;
  • борошно пшеничне – 20 гр;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • яйця великі – 3 шт.;
  • цукор – 90 гр;
  • масло вершкове – 50 гр.

Желейний грушевий прошарок:

  • груші – 6 шт.;
  • цукор – 150 гр;
  • вода – 0,5 л;
  • кориця мелена – 1 ч.л.;
  • лимонна кислота – за смаком;
  • апельсинова або лимонна цедра – за смаком;
  • крохмаль – 10 гр;
  • желатин – 7 гр;
  • масло вершкове – 80 гр.

Чорничний мус на білках:

  • ягоди чорниці – 200 гр;
  • білки яєчні – 2 шт.;
  • вершки 33% і більше – 200 гр;
  • цукор – 4 ст.л. з гіркою;
  • желатин – 10 гр;
  • вода – 5 ст.л.

Шоколадна глазур:

  • чорний шоколад – 100 гр;
  • вершки 30% – 80 гр.

Зміст

Як зробити чорничний мусовий торт з грушевим прошарком і шоколадною глазур’ю

Бісквіт для торта на маслі та жовтках з мигдальним борошном

Приготування торта починаємо з мигдального бісквіта на жовтках. Знайти його покроковий рецепт можна, перейшовши за посиланням. Випікаємо наш бісквітний корж у формі діаметром 22 см, даємо охолонути і відлежатися.

Масляний бісквіт на жовтках з мигдальним борошном

Грушевий прошарок з желатином для торта

Поки наш масляний бісквіт остигає, нам нудьгувати ніколи – беремося за роботу над грушевим шаром. Першим етапом нам потрібно зробити карамелізовані груші. Дуже детально, як це зробити, я описала в рецепті, який знайдете за посиланням вище.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

Шматочки карамелізованих груш нарізаємо кубиком з ребром, приблизно, 1 см.

Карамельні груші в сиропі половинками - фруктова прошарок для торта

Решту груші пюріруємо блендером, додавши 3-4 ст.л. сиропу, в якому вони варилися.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Додаємо в пюре крохмаль, бажано кукурудзяний, і заварюємо до загустіння. Помішуємо і не забуваємо, що вогонь повинен бути середнім.

Гарячою сумішшю заливаємо попередньо замочений в 2 ст.л. води желатин і вершкове масло. Збиваємо до однорідності.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Бісквіт кладемо на блюдо для сервіровки і укладаємо його в бортик форми, в якій він випікався. Виливаємо на нього грушеву суміш, зверху розподіляємо кубики груші. Відправляємо для прискорення процесу застигання у морозилку.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Чорничний мус

Тим часом, приготуємо чорничний мус на білках з вершками. Покроковий рецепт муса ви, також, знайдете за посиланням.

Білковий чорничний мус для торта із вершками і желатином

На застиглий грушевий шар викладаємо ніжний і смачний вершковий мус з чорниці. Прибираємо наш майже готовий десерт у морозилку або холодильник до повного застигання мусового шару.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Коли чорничний шар повністю застиг, прийшов час вийняти торт з форми. Для успішного вилучення, обдуваємо бортики форми феном.

Шоколадна глазур з шоколаду

Для глазурі розтоплюємо шоколад з вершками. Детально про приготування ви можете відкривши покроковий рецепт глазурі з шоколаду і вершків.

Густа шоколадна глазур з шоколаду і вершків для торта

Як прикрасити мусовий торт

Коли шоколадна глазур на торті добре застигла, нам залишилося просто прикрасити ого за своїм бажанням. Я використала палички кориці, мигдаль, розморожені ягоди чорниці та мармелад.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Ось такий гарний та звабливий розріз виходить у нашого простого, але дуже смачного і ніжного бісквітного торта з мусовим кремом.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Повірте, ваші зусилля обов’язково оцінять щасливі дегустатори.

Чорничний муссовий торт з грушевої прошарком і шоколадною глазур'ю

Смачних вам шедеврів !!!