Любите несподівані смакові поєднання і солодкі експерименти на вашій кухні?Тоді, обов’язково здивуйте своїх домочадців цим шикарним десертом. Приготуйте простий і смачний чорничний муссовий торт з ароматним желейним прошарком з шматочками карамелізованих груш, найніжнішим масляним мигдальним бісквітом і шоколадною глазур’ю. Вишукано-ніжний смак десерту і велика кількість повітряного чорничного мусу підкорить серце навіть ласунів. Густа глазур з чорного шоколаду, якою покрит бісквітний торт, гідно завершує смакову гаму. Всі смаки і текстури гармонійно звучать в єдиній солодкій симфонії. ?
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершки, Вершкове масло, Вода, Груші, Желатин, Кукурудзяний крохмаль, Мигдалеве борошно, Розпушувач, Темний шоколад, Цукор, Чорниця, Яйця
Не буду довго мучити вас описами цього муссового торта, перейдемо безпосередньо до справи. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє вам всі нюанси і важливі етапи. Починаємо приготування торта з вивчення переліку складових.
Бісквіт мигдальний на жовтках:
- борошно мигдальна – 50 гр;
- борошно пшеничне – 20 гр;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- яйця великі – 3 шт.;
- цукор – 90 гр;
- масло вершкове – 50 гр.
Желейний грушевий прошарок:
- груші – 6 шт.;
- цукор – 150 гр;
- вода – 0,5 л;
- кориця мелена – 1 ч.л.;
- лимонна кислота – за смаком;
- апельсинова або лимонна цедра – за смаком;
- крохмаль – 10 гр;
- желатин – 7 гр;
- масло вершкове – 80 гр.
Чорничний мус на білках:
- ягоди чорниці – 200 гр;
- білки яєчні – 2 шт.;
- вершки 33% і більше – 200 гр;
- цукор – 4 ст.л. з гіркою;
- желатин – 10 гр;
- вода – 5 ст.л.
Шоколадна глазур:
- чорний шоколад – 100 гр;
- вершки 30% – 80 гр.
Зміст
Як зробити чорничний мусовий торт з грушевим прошарком і шоколадною глазур’ю
Бісквіт для торта на маслі та жовтках з мигдальним борошном
Приготування торта починаємо з мигдального бісквіта на жовтках. Знайти його покроковий рецепт можна, перейшовши за посиланням. Випікаємо наш бісквітний корж у формі діаметром 22 см, даємо охолонути і відлежатися.
Грушевий прошарок з желатином для торта
Поки наш масляний бісквіт остигає, нам нудьгувати ніколи – беремося за роботу над грушевим шаром. Першим етапом нам потрібно зробити карамелізовані груші. Дуже детально, як це зробити, я описала в рецепті, який знайдете за посиланням вище.
Шматочки карамелізованих груш нарізаємо кубиком з ребром, приблизно, 1 см.
Решту груші пюріруємо блендером, додавши 3-4 ст.л. сиропу, в якому вони варилися.
Додаємо в пюре крохмаль, бажано кукурудзяний, і заварюємо до загустіння. Помішуємо і не забуваємо, що вогонь повинен бути середнім.
Гарячою сумішшю заливаємо попередньо замочений в 2 ст.л. води желатин і вершкове масло. Збиваємо до однорідності.
Бісквіт кладемо на блюдо для сервіровки і укладаємо його в бортик форми, в якій він випікався. Виливаємо на нього грушеву суміш, зверху розподіляємо кубики груші. Відправляємо для прискорення процесу застигання у морозилку.
Чорничний мус
Тим часом, приготуємо чорничний мус на білках з вершками. Покроковий рецепт муса ви, також, знайдете за посиланням.
На застиглий грушевий шар викладаємо ніжний і смачний вершковий мус з чорниці. Прибираємо наш майже готовий десерт у морозилку або холодильник до повного застигання мусового шару.
Коли чорничний шар повністю застиг, прийшов час вийняти торт з форми. Для успішного вилучення, обдуваємо бортики форми феном.
Шоколадна глазур з шоколаду
Для глазурі розтоплюємо шоколад з вершками. Детально про приготування ви можете відкривши покроковий рецепт глазурі з шоколаду і вершків.
Як прикрасити мусовий торт
Коли шоколадна глазур на торті добре застигла, нам залишилося просто прикрасити ого за своїм бажанням. Я використала палички кориці, мигдаль, розморожені ягоди чорниці та мармелад.
Ось такий гарний та звабливий розріз виходить у нашого простого, але дуже смачного і ніжного бісквітного торта з мусовим кремом.
Повірте, ваші зусилля обов’язково оцінять щасливі дегустатори.
Смачних вам шедеврів !!!