Французький полуничний торт Фрезье з кремом Муслін

Класичний торт Фрезье (Fraiser Cake) – це смачний та ефектний літній десерт основою якого є  бісквіт Женуаз (він же генуезький бісквіт), що добре тримає форму та є м’який, мов хмаринка; ніжний заварний крем Муслін, який ховається за половинками соковитої достиглої полуниці. Гармонійне поєднання цих складових просто саме тане в роту, наповнюючи вас ягідною свіжістю, легкою кислинкою та вишуканим ароматом ванілі. Бісквіт же тільки підсилює  смак та відчуття невагомості десерту. Цей французький полуничний торт отримав свою назву саме завдяки цій смачної і не менш красивій ягоді (фр. Fraisier – полуниця). Продовжувати читання Французький полуничний торт Фрезье з кремом Муслін

Домашний меренговий рулет з полуницею та збитими вершками – рулет без борошна

Меренговий рулет – це вишукано смачний десерт зі збитих і запечених яєчних білків з цукром, який після охолодження начиняється вершковим кремом з ягодами. Він дуже ніжний і не містить глютену, адже готується білковий корж-безе без муки. Кажуть, що цей французький меренговий рулет з полуницею та збитими вершками був високо оцінений знаменитою на весь світ балериною Анною Павловою. Більше того, саме на її честь і був створений цей  білосніжний, смачний та легкий десерт із білків. Продовжувати читання Домашний меренговий рулет з полуницею та збитими вершками – рулет без борошна

Гарбузовий торт із сметанним кремом – смачний бісквітно-мусовий десерт з гарбуза

Сьогодні я вирішила запропонувати своїм гостям кращій, на мій смак, мусовий торт на основі гарбузового бісквіта з лимоном та кремом із сметани. Щоб змінити смакове забарвлення випічки, достатньо у процесі приготування використати апельсин, а не лимон. Нотки ванілі, смак гарбуза та цитрусу настільки зливаються в єдиний букет, що мої гості навіть після частування не визначилися з основним інгредієнтом десерту.
Продовжувати читання Гарбузовий торт із сметанним кремом – смачний бісквітно-мусовий десерт з гарбуза

Французький заварний крем Патісьер для торта

Якщо ви шукаєте надійний спосіб як швидко приготувати заварний крем, то сподіваюся, що мій покроково оформлений рецепт з фото знадобиться вам. Свій рецепт я запозичила у кількох французьких шеф-кондитерів. Класичний французький рецепт я трохи змінила під себе і ось, смачний і простий заварний крем Патісьер (Pâtissière), який призначений для перекладання листкових тортів, заповнення еклерів, профітролей, кошиків тощо – вже на моєму столі. Продовжувати читання Французький заварний крем Патісьер для торта

Атлас з шоколаду для торта – шоколадний декор своїми руками

Сьогодні хочу поділитися своїм досвідом в оформленні тортів і розповім як готувати шоколадний атлас для торта в домашніх умовах. Такий декор ще зустрічається під назвою шоколадний шелк. Його можна готувати з темного або білого шоколаду та покривати кандурином потрібного вам відтінку. Продовжувати читання Атлас з шоколаду для торта – шоколадний декор своїми руками

Чорничний мусовий торт з грушевим желейним прошарком і шоколадною глазур’ю

Любите несподівані смакові поєднання і солодкі експерименти на вашій кухні?Тоді, обов’язково здивуйте своїх домочадців цим шикарним десертом. Приготуйте простий і смачний чорничний муссовий торт з ароматним желейним прошарком з шматочками карамелізованих груш, найніжнішим масляним мигдальним бісквітом і шоколадною глазур’ю. Вишукано-ніжний смак десерту і велика кількість повітряного чорничного мусу підкорить серце навіть ласунів. Продовжувати читання Чорничний мусовий торт з грушевим желейним прошарком і шоколадною глазур’ю

Мармуровий Брауні з шоколадом та вершковим сиром

Сьогодні буду готувати дуже смачний мармуровий Брауні з вершковим сиром. Неймовірно цікаве поєднання рідкої і щільної текстури двох видів тіста, які прекрасно доповнили один одного в цьому рецепті. Продовжувати читання Мармуровий Брауні з шоколадом та вершковим сиром

Шоколадний заварний крем без муки – смачний масляний крем для торта

Сьогодні масляні креми втратили колишню популярність. Їх у багатьох десертах заміняють мусами, суфле і збитими вершками. А чи знаєте ви, що в старих кулінарних книгах вершковим називався крем саме з вершкового масла? Продовжувати читання Шоколадний заварний крем без муки – смачний масляний крем для торта

Бісквітний торт з мандаринами – смачний домашній торт на Новий рік та Різдво

Гарний і смачний домашній торт – фінальна точка будь-якого застілля. Принаймні, в моїй родині саме так. ? Я можу собі дозволити пригощати гостей просто запеченими стегенцями та картопляним пюре, але десерту від мене чекають феєричного. Продовжувати читання Бісквітний торт з мандаринами – смачний домашній торт на Новий рік та Різдво

Білий кракелюр на пряниках – покриття пряників тріщинами

Існує кілька способів нанесення кракелюра на пряники. Ефект кракелюра – це ефектне і красиве покриття пряників тріщинами. Продовжувати читання Білий кракелюр на пряниках – покриття пряників тріщинами