Сьогодні буду робити смачні домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками своїми руками. На мій смак, гіркий шоколад чудово поєднується з полуничною і карамельної начинками. Це тріо є ідеальним поєднанням смаків в таких маленьких саморобних ласощах. Щоб отримати такі цукерки ручної роботи, звичайно ж, доведеться прикластися. Але для справжніх господинь не є нічого неможливого. 🙂 Головне, дотримуйтесь всіх рекомендацій і строго витримуйте температурний режим при темперуванні продуктів. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам уникнути помилок.
Інгредієнти: Вода, Желатин, Какао масло, Кандурин, Карамель, Полуниця, Темний шоколад, Цукор
Щоб зробити домашні корпусні шоколадні цукерки з начинками нам знадобиться:
- 280 грам темного шоколаду (не менше 72%);
- 50 грам какао-масла + ¼ ч.ложки золотого кандурину;
- 3,5 ст. ложки полуничного пюре + 0,5 ст. ложки цукру;
- 3,5 ст. ложки карамелі;
- 1 ч. ложка желатинової маси для полуничної начинки;
- 1 ч. ложка желатинової маси для карамельної начинки.
Зміст
Як зробити корпусні цукерки в домашніх умовах своїми руками
Виготовлення корпусних цукерок ручної роботи починаємо з підготовчих робіт. Надягаємо рукавички, так як з шоколадом найкраще працювати саме в них, і протираємо форму для цукерок тампоном, змоченим в спирті чи горілці.
Темперіруем какао-масло
Для цього, беремо какао-масло, кладемо в піалу і поміщаємо її в мікрохвильову піч. Розтоплюємо, довівши до 64°С.
Далі, виливаємо близько 70% масла на мармурову дошку або перекладаємо його в інший посуд. Охолоджуємо цю частину масла до 27°С, а потім, з’єднуємо обидві частини разом. Температура загальної маси какао-масла повинна вийти 36°С.
Додаємо до нього кандурин і перемішуємо.
Беремо губку, опускаємо її в масло і змащуємо всередині форму для цукерок. Ми залишаємо її на столі до повного застигання масла. Можна прибрати на час в холодильник.
Темперіруем темний шоколад
Ця частина роботи дуже схожа з тою, коли ми темперували какао-масло. Шматочки шоколаду підігріваємо в мікрохвильовій печі по 10 секунд при низькій потужності і все перемішуємо. Температура, при якій розтоплюємо темний шоколад, повинна бути 50-55°С.
Беремо 70% гарячого шоколаду і охолоджуємо його на мармурі або в окремому посуді до 27°С. Потім, з’єднуємо обидві частини і отримуємо температуру шоколаду 32-35°С.
Перекладаємо темперований шоколад в кондитерський мішок і починаємо заповнювати їм холодну форму для цукерок до самого верху. Потім, треба злегка підняти форму і постукати об стіл, щоб всі бульбашки повітря піднялися наверх.
Тепер, перевертаємо форму над мармуровою дошкою і даємо шоколаду витекти з форми. У цей момент ми тримаємо шпатель в руці і легенько постукуємо їм з боків форми.
Коли краплі шоколаду перестали витікати з форми, проводимо шпателем по поверхні форми і зачищаємо її. Ставимо форму на стіл, щоб корпус майбутніх цукерок застиг.
Полунична начинка для цукерок
Готове полуничне пюре змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Дамо пюре трохи охолонути і вводимо желатинову масу (10 грам желатину + 60 мл води). Перемішуємо пюре до тих пір, поки желатин повністю не розійдеться в ньому. Перекладаємо до кондитерського мішка, охолоджуємо і заповнюємо готовою, але ще рідкою полуничною начинкою частину об’єму покритої шоколадом форми для цукерок. Прибираємо її в холодильник.
Желейно-карамельна начинка для домашніх цукерок
Карамель підігріваємо разом з желатинової масою, поки вся суміш не стане однорідною. Желатин повинен повністю розійтися. Даємо карамелі охолонути. Тепер її можна помістити в кондитерський мішок і доповнити форму з домашніми цукерками. Слідкуйте, щоб ячейки не були наповнені до самого верху. Відправляємо вже майже готові корпусні шоколадні цукерки з двома начинками в холодильник.
Формуємо домашні шоколадні цукерки з начинкою
Темний шоколад що залишився, доводимо до робочої температура темперуванням і покриваємо їм все цукерки. Залишок шоколаду на формі зачищаємо шпателем. Прибираємо форму в холод до повного застигання наших саморобних домашніх цукерок з шоколаду.
Коли вони добре застигнуть, перевертаємо форму цукерками вниз і легенько вдаряємо краєм форми об стіл. Шоколадні цукерки ручної роботи повинні самі випасти з форми.
Саме час помістити їх в подарункові коробочки або використати як шоколадні прикраса для торта .
Я розрізала одну цукерку, щоб переконатися, що начинки добре тримають форму і не розтікаються. Саме це ви і бачите на фото.
Нажаль, на фото не дуже добре видно блиск кандурину, але в реальності, він дуже сильно блищить на корпусі машин. Сподіваюся, що мій покроковий рецепт з фото стане в нагоді вам. Красиві та смачні домашні корпусні шоколадні цукерки з двома начинками ви зможете робити для своїх рідних і гостей своїми руками. ?