Домашній торт, за замовчуванням, просто зобов’язаний бути смачним. Але ж нам так хочеться, щоб він був ще і красивим. У гонитві за модою на мастичні прикраси багато господинь незаслужено забувають про кремовий дизайн. А дарма. По-перше, крем набагато смачніше мастики, по-друге, робота з ним займає куди менше часу ніж підготовка мастичного декору. Сьогодні робимо тюльпани з крему – смачний і гарний варіант оформлення для торта. Мій покроково оформлений рецепт з фото докладно продемонструє не тільки оформлення тортів тюльпанами з білкового крему на масляній основі, але і покаже як користуватися насадкою “тюльпан” для крему правильно.
Інгредієнти: Вершкове масло, Харчовий барвник, Цукор, Яйця
Як зробити тюльпани з крему на торті
Якщо ви не знаєте з якого крему робити тюльпани для торта, то краще скористайтеся моїм рецептом. Для оформлення та прикраси торта я буду використовувати свій улюблений і багаторазово перевірений заварний білково-масляний крем. Його докладний покроковий рецепт з фото ви знайдете перейшовши за посиланням. Один вид тюльпанів я вирішила зробити білим, другий – рожевим. Крім того, ще мені знадобляться зелені листочки. Тому, готовий масляно-білковий крем я поділила в потрібній пропорції і пофарбувала в обрані кольору.
Див. також: Квіти з крему на торт своїми руками – це просто
Для роботи нам ще знадобиться спеціальна насадка для відсаджування тюльпанів. Вони бувають металеві та пластмасові. Другий варіант набагато бюджетніший. Саме на нього я і раджу звернути увагу домашнім декораторам початківцям. Ви можете купити цілий набір за ціною 2-ух професійних насадок. Погодьтеся, вигода очевидна. А для наших потреб нам і пластмасових насадок при інтенсивному використанні років на 100 вистачить. ? Отже, приступимо. Для оформлення я використала два види насадок-тюльпанів. Обидві перед вами на фото. Ось перша. Її я буду використовувати для формування червоних тюльпанів.
А ось і друга насадка – з її допомогою буду робити білі квіти.
Для зеленого крему нам знадобиться спеціальна насадка для листочків. Вона перед вами на фото нижче. Як бачите, я вже великі (можно і середні) кондитерські мішки наповнила кремом і вставила в них вибрані для роботи насадки.
Як користуватися насадкою тюльпан для крему
Якщо натиснути на мішок з насадкою тюльпан, то крем виходить через отвори формуючи відразу пелюстки і тичинки.
Для декорування заздалегідь спечіть бісквіт за своїм улюбленим рецептом. Промастіть коржі так, щоби верх торта залишився без крему. Бока можете оформити по своєму смаку. Я просто відсадити рельєфні смужки. Верх торта покриваємо тонким шаром крему. Так до нього краще пристануть наші кремові тюльпани. Вирівнювати поверхню до ідеалу необов’язково. Тепер, будемо «висаджувати» тюльпани на торт. Мішок з кремом тримаємо суворо перпендикулярно до поверхні торту. Квіточки наш досить примхливі, тому, раджу спочатку потренуватися на тарілочці. Не завжди з першого разу може вийти відкритий тюльпан. Без належної вправності іноді виходить і закритий бутон. 🙂
І так, торкаємося насадкою торта, одночасно, злегка натискаємо на вміст мішечка, щоб крем почав витікати і квітка добре прилипла. Далі, підсилюємо тиск, піднімаючи насадку вгору і різко відриваємо її, повністю припиняючи натискати на мішок в момент відриву. Спершу це може здатися складним, але насправді цей процес дуже простий і займає пару секунд. Ще раз повторю: початківці, не нехтуйте тренуванням. Після кожної квіточки насадку слід витирати серветкою, прибираючи залишок крему.
За моїм задумом, на торті чергуються ряди червоних і білих тюльпанів. Зробивши червоні, приступаємо до білих.
Порядок дій аналогічний. Як бачите, з другою насадкою виходять трохи інші тюльпани. Вони трішки нагадують трояндочку.
Кладу тюльпани на торті досить щільно. Порожнечі між ними ми прикриємо листочками. Але дивіться, навіть без них вже виходить дуже красиво.
Ось так виглядає один з різновидів насадки «листочок».
Довжину і ширину листочків регулюємо силою натискання на насадку. У момент відриву насадки від листочка різко припиняйте натискати на мішок.
Ось такий гарний весняний торт з квітами із крему виходить у нас в підсумку. Використовуючи різні насадки і комбінуючи кольори, ви кожного разу без зусиль зможете отримати абсолютно неповторні і унікальні солодкі шедеври.
Відео майтер-клас від ютуб-каналу “Кондитерські курси Малинівка” дуже допоможе вам, якщо ви прагнете знати як правильно робити тульпани з крему та прикрашати цими гарними весняними квітами свої десерти в домашніх умовах.
Як бачите, тюльпани з крему – простий, красивий і смачний декор для торта – можна зробити в домашніх умовах легко і просто. В такому оформленні, при належній вправності, немає нічого складного. Радуйте та дивуйте своїх близьких і отримуйте задоволення від смачної творчості. 🙂