Овочеве соте з баклажанами та кабачками – проста, поживна, смачна і дієтична страва. Пропонуємо вам рецепт її приготування в духовці.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Кабачки, Морква, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Часник
Зміст
Підготуємо інгредієнти для овочевого соте
Візьміть 5 баклажанів, помийте, наріжте кружечками товщиною 1,5 сантиметра, добре засипте сіллю і лишіть на 30 хвилин. Так ви позбавите синенькі гіркоти.
Далі промийте їх холодною водою та поріжте кубиками.
Візьміть кабачок (400 грамів), помийте, почистіть шкірку, заберіть насіння і також поріжте кубиками.
Далі почистіть моркву і поріжте четвертинками товщиною в 0,5 сантиметра.
Візьміть велику перчину і поріжте її шматочками, попередньо звільнивши від насіння.
Подрібніть половинку великої цибулини.
Поріжте 2 невеликі або 1 великий помідор на скибки.
Подрібніть 3 зубчики часнику.
Як приготувати соте з баклажанів і кабачків в духовці
Візьміть велику пательню, розігрійте на ній 4 столових ложки олії та обсмажте всі овочі.
Почніть з моркви. Почекайте, коли вона стане рум’яною.
Далі посмажте баклажани до напівготовності.
Теж що з синенькими, зробіть і з кабачком.
Обсмажте цибулю, щоб вона стала напівпрозорою.
Далі обсмажте перець.
В кінці злегка прогрійте томати і часник, останній має дати запах.
Тепер складіть всі овочі в ємність для запікання.
Додайте сіль та перемішайте.
Запікайте соте в духовці протягом 40-ка хвилин.
Ось і все, страва готова.
Смачного!