Овочеве соте з баклажанами і кабачками в духовці

Овочеве соте з баклажанами та кабачками – проста, поживна, смачна і дієтична страва. Пропонуємо вам рецепт її приготування в духовці.

Підготуємо інгредієнти для овочевого соте

Візьміть 5 баклажанів, помийте, наріжте кружечками товщиною 1,5 сантиметра, добре засипте сіллю і лишіть на 30 хвилин. Так ви позбавите синенькі гіркоти.

пересипаємо сіллю

Далі промийте їх холодною водою та поріжте кубиками.

ріжемо баклажани

Візьміть кабачок (400 грамів), помийте, почистіть шкірку, заберіть насіння і також поріжте кубиками.

ріжемо кабачок

Далі почистіть моркву і поріжте четвертинками товщиною в 0,5 сантиметра.

ріжемо моркву

Візьміть велику перчину і поріжте її шматочками, попередньо звільнивши від насіння.

ріжемо перець

Подрібніть половинку великої цибулини.

ріжемо цибулю

Поріжте 2 невеликі або 1 великий помідор на скибки.

ріжемо помідор

Подрібніть 3 зубчики часнику.

подрібнюємо часник

Як приготувати соте з баклажанів і кабачків в духовці

Візьміть велику пательню, розігрійте на ній 4 столових ложки олії та обсмажте всі овочі.

Почніть з моркви. Почекайте, коли вона стане рум’яною.

смажимо морква

Далі посмажте баклажани до напівготовності.

смажимо баклажани

Теж що з синенькими, зробіть і з кабачком.

смажимо кабачок

Обсмажте цибулю, щоб вона стала напівпрозорою.

смажимо цибулю

Далі обсмажте перець.

смажимо перець

В кінці злегка прогрійте томати і часник, останній має дати запах.

Томати і часник

Тепер складіть всі овочі в ємність для запікання.

обсмажені овочі

Додайте сіль та перемішайте.

перемішуємо овочі

Запікайте соте в духовці протягом 40-ка хвилин.

Овочеве соте з баклажанами і кабачками в духовці

Ось і все, страва готова.

Овочеве соте з баклажанами і кабачками в духовці

Смачного!